El Partit Socialdemòcrata (PS) no està d’acord ni amb la forma ni amb el fons del projecte de llei qualificada del pla de pensions de la funció pública. Per aquesta raó el primer secretari de la formació, Pere López, creu que el grup parlamentari socialdemòcrata no tindrà més remei que acabar presentant una esmena a la totalitat al text.
Pel que fa al primer aspecte, el partit de l’oposició creu que no es compleix la Llei de funció pública ni la Llei del cos de policia. En aquest sentit, el PS considera que el procediment utilitzat no ha estat el correcte perquè faltaria l’informe preceptiu de la comissió consultiva en haver-se fet canvis al projecte de llei “sense haver informat tots els seus membres”. A més, faltaria també l’informe que ha de fer una comissió de la Policia quan es regulen aspectes relacionats amb el cos, una cosa que tampoc ha fet. “Creiem que el Govern i la Sindicatura no han anat prou amb cura, malgrat que la seva obligació és complir les lleis”, va dir López, després de la reunió que va mantenir ahir, juntament amb la consellera general Rosa Gili, amb representants de la Plataforma Sindical de Funcionaris.
El PS entén també que és “poc seriós i respectuós” amb els afectats i els consellers generals que després de més de tres anys en què no s’ha intentat el  consens amb els partits de l’oposició ni amb els sindicats es vulgui ara aprovar aquest projecte de llei per la via d’urgència. López creu que difícilment el seu grup parlamentari tindrà a punt les esmenes al mes de setembre, motiu pel qual demanaran una pròrroga per allargar el període d’esmenes.
Els socialdemòcrates afirmen, pel que fa al fons de la qüestió, que s’ha de crear un pla de pensions, però van deixar clar que “no compartim l’alarmisme” que la majoria demòcrata ha fet sobre aquest tema “perquè hi ha solucions”. López va manifestar que la reforma havia de començar per la Llei de funció pública, regulant tots aquells aspectes que preocupen els funcionaris, com per exemple la mobilitat, i també la ciutadania. “Ens hauria de preocupar tenir una administració eficient i que treballi”, va opinar López.
En relació amb la sessió que el Consell celebrarà dijous, amb onze punts a l’ordre del dia, López va dir que donaran suport a la proposició de llei sobre  les unions civils presentada pels demòcrates. López va argumentar que d’aquesta manera es tornarà a crear debat sobre aquesta qüestió i va defensar de nou que la unió entre persones del mateix sexe s’anomeni matrimoni.