Diari digital d'Andorra Bondia
Els parlamentaris del PS Jordi Font, Pere López i Susanna Vela dirigint-se a l’hemicicle en la darrera sessió del Consell General.
Els parlamentaris del PS Jordi Font, Pere López i Susanna Vela dirigint-se a l’hemicicle en la darrera sessió del Consell General.

El PS força el debat sobre els espais comuns complementaris


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

El ple del Consell General haurà de debatre sobre la regulació  de l’allotjament en espais comuns complementaris (coliving). Així serà després que des del grup parlamentari socialdemòcrata s’hagin presentat fins a quatre reserves d’esmena sobre aquesta qüestió al projecte de llei d’economia digital, l’emprenedoria i innovació després que durant els treballs en comissió des de la majoria s’hagués rebutjat les esmenes del PS que pretenien suprimir aquesta modalitat d’habitatge del text.

I és que des de la formació socialdemòcrata es considera del tot “innecessari” regular aquesta modalitat d’allotjament, ja que converteix l’habitatge “en un bé precari” perquè “se l’entén com una modalitat d’habitatge amb menys garanties enfront de les garanties d’habitabilitat i prestacions ofertes per les d’habitatge residencial ja existents”.

A més, tal com ja van posar de manifest el dia que van presentar les esmenes al text, es considera aquesta regulació precipitada, ja que malgrat que en la Llei de l’Institut Nacional de l’Habitatge es feia una encomana al Govern per tal que estudiés la viabilitat d’implantar la figura dels espais comuns compartits, aquest estudi “no hi és o no l’hem vist”.

D’altra banda, i després de ser rebutjada també en comissió, els socialdemòcrates han presentat igualment una reserva de l’esmena relativa a la proposta d’afegir un nou article per tal de modificar l’article 1 de la Llei de relacions laborals, el relatiu a l’àmbit d’aplicació, per especificar, en el cas de les relacions entre empreses del país i assalariats quan l’objecte de treball és a l’estranger, que “en qualsevol cas s’han de respectar les condicions mínimes establertes en aquesta Llei.” Amb aquesta esmena els socialdemòcrates pretenen evitar que “empreses foranes vinguin a Andorra a desenvolupar relacions laborals que no respecten els mínims establerts en l’estàndard laboral andorrà”, i que es pugui incórrer d’aquesta manera “en situacions de competència deslleial”.

PS
Consell General

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte