“Hem de canviar la manera de fer les coses. Unilateralment no se n’han sortit”, afirmava aquest matí la presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Casal, parlant de la problemàtica de l’habitatge. Cal, al seu parer “d’una bona vegada parar de fer política de pegats i d’acció-reacció i començar a pensar a més llarg termini”. Així mateix, Casal ha defensat que “en el fons de les mesures que anunciaven podem estar certament d’acord”, però “ens falten les eines”, i en aquest sentit apuntava el registre de la propietat i l’índex de preus de referència.

La presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata també s’ha referit a la crida que va fer ahir el cap de Govern, Xavier Espot, a patronal i sindicats perquè assumeixin la seva responsabilitat en quant a l’actualització dels salaris. “Dir-ho no solucionarà el problema”, ha reblat Casal demanant posar les bases perquè la concertació social sigui una realitat i els actors disposin de les mateixes eines per afrontar les negociacions. En aquest punt ha augurat que cal modificar tant el codi de relacions laborals com la llei d’acció patronal i sindical.

En quant al debat al tomb de l’acord d’associació amb la Unió Europea, Casal ha demanat informar “des de la veracitat i el rigor”, i així ha reclamat als grups opositors “no fer comparatives amb realitats que no són comparables”, com poden ser les de Mònaco i Andorra.

En un altre ordre de coses, la presidenta dels consellers socialdemòcrates ha assegurat que “tenim perspectives completament diferents” en quant a la despenalització de l’avortament i assenyalava que si el cap de Govern parlava de “concertació amb la Santa Seu, nosaltres ens estimaríem més que concertin amb les associacions de dones del país”. D’altra banda, defensava que “no és tan complicat despenalitzar” l’avortament i ha assenyalat que en el discurs d’Espot havien trobat a faltar alguna menció a l’assumpció de costos.

També van trobar a faltar en el discurs del cap de Govern alguna al·lusió “a la baixíssima natalitat que tenim al país”.