Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Gerard Alís.
El conseller general del PS Gerard Alís.

El PS mostra “preocupació” pel futur de les professions liberals


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata (PS) es mostra “preocupat” pel futur de les professions liberals al país després de veure el canvi legislatiu proposat des del Govern en la llei que regula el seu exercici al país. Per això, el conseller general Gerard Alís ha presentat una sèrie de preguntes sobre aquesta qüestió. 

Alís demana, en primer lloc, “quin paper han tingut els col·legis professionals en el projecte de llei de modificació de la Llei 6/2008, del 15 de maig, d’exercici de professions titulades i de col·legis i associacions professionals, que es troba a tràmit parlamentari”. En segon terme, recorda que “Andorra no està subjecta a la Directiva 2005/36 de la Unió Europea” i, per això, demana “per quins motius s’ha considerat necessari fer la modificació de la nostra normativa per adaptar-la a dita directiva en el moment actual”, així com si “no creu el Govern que seria més prudent esperar que l’acord d’associació estigui finalitzat” i que, si la resposta a aquesta darrera qüestió és negativa, s’expliqui “quines raons fonamenten aquesta decisió”.

El parlamentari també vol saber “per quin motiu es pretén que en el moment actual l’accés a les professions titulades es faci amb les condicions de mercat únic quan encara els professionals andorrans no gaudeixen d’aquestes” i si “s’han previst mecanismes específics respecte dels nostres nacionals en situacions equiparables”. També pregunta si “no considera el Govern que el col·lectiu de professionals liberals també requereix períodes de transitorietat i adaptació per participar en el mercat únic”. Alís també interroga l’executiu per la “consideració” que té “envers les funcions dels col·legis professionals” i si la seva voluntat és “fer desaparèixer aquests organismes que asseguren l’autoregulació de les professions”. A més, demana “quines mesures es prenen per fomentar que els col·legis assegurin” aquesta funció i “la qualitat del servei que es dóna”.

Per últim, també pregunta si “considera el Govern que cal adoptar normes per regular les professions titulades abans de l’adopció de l’acord d’associació o no” i, si és així, “per quins motius”. 

El conseller ha manifestat  que, des del PS, “estem preocupats pel futur de les professions liberals al país”, una vegada han pogut comprovar que la llei a tràmit podria ser contraproduent.

PS
mostra
preocupació
futur
professions liberals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte