Diari digital d'Andorra Bondia
El grup parlamentari socialdemòcrata en una sessió del Consell General.
El grup parlamentari socialdemòcrata en una sessió del Consell General.

El PS porta al ple la millora de la retribució salarial dels sanitaris


Escrit per: 
M.S. / Foto: Facundo Santana

Després del “no” de les formacions que donen suport a l’Executiu a gairebé la totalitat de les esmenes al projecte de pressupost per a l’exercici 2021 de les formacions de l’oposició, el grup parlamentari socialdemòcrata tornarà a portar al ple del Consell General la proposta de donar una retribució extraordinària al personal sanitari arran de l’“esforç” i “implicació” en la tasca de fer front a la pandèmia sanitària de la Covid-19.

En aquesta línia van dues de les set reserves d’esmena que els socialdemòcrates han presentat al projecte de pressupost de cara a la sessió de demà en què s’aprovaran els comptes per a l’any que ve. Concretament, es tracta de les dues esmenes en què el PS proposava transferir 610.000 euros de la partida per fer front a subministraments d’energia elèctrica del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i de 294.085 euros procedents de la dotació per fer front al pagament dels serveis telefònics per destinar els diners a millorar la retribució del personal sanitari i crear un subconcepte, primes Covid-19, a les primes de personal del SAAS.

D’altra banda, la formació ha presentat tres reserves d’esmena relatives a l’habitatge. Concretament, la que fa referència a la proposta de reduir en sis milions d’euros la partida destinada a l’edifici multinacional per tal de dedicar aquests diners a la promoció d’habitatges d’ús social i de preu assequible, ja que es considera que no és necessari dotar aquest projecte en la seva totalitat, 10,1 milions d’euros, quan ni tan sols està fet el projecte d’ubicació del mateix. En la mateixa esmena es planteja treure 55.000 euros més d’aquesta infraestructura per poder-los destinar a l’elaboració d’un estudi d’habitatge públic.

En les altres dues esmenes lligades a l’àmbit de l’habitatge, i que amb tota probabilitat s’agruparan a l’hora del debat, es proposa rebaixar en 119.060,50 euros la partida de l’Institut de l’Habitatge d’Andorra per impulsar un nou programa d’habitatge, una iniciativa que, com planteja la segona esmena, comptaria amb 40.000 euros més que es proposa retallar de la dotació prevista per aportar al fons publicoprivat per a l’habitatge.

Així mateix, els socialdemòcrates mantenen també de cara al ple de demà l’esmena a través de la qual s’apostava per reduir en 320.000 euros la partida d’Ordenament Territorial  relativa a la construcció de carreteres i concretament del projecte de la CG-3 a la cruïlla del pont del riu Montaner, per destinar aquest import a d’altres tres projectes que la formació considera “més essencials”. Es tracta del centre de salut mental, projecte al qual plantejaven destinar 120.000 euros, i de les desviacions de Sant Julià de Lòria i de la Massana, als quals es preveia dotar amb 100.000 euros cadascun.

Finalment, la setena reserva d’esmena dels socialdemòcratres és relativa al pressupost de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB). Concretament es planteja retallar en 500.000 euros la partida que l’AREB preveu per a treballs realitzats per assessoraments jurídics, i que suposa el 38,5% del pressupost de despeses de l’entitat, en considerar-la “excessiva” i “no suficientment” justificada en la memòria.

PS
ple
millora
retribució salarial
sanitaris

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte