El Partit Socialdemòcrata (PS) va entrar a tràmit ahir a Sindicatura diverses preguntes al Govern que han de rebre resposta escrita en relació amb l’elecció de la plataforma Hotelopia per fer les reserves en línia de la campanya d’hivern d’Andorra Turisme a través de la web www.vineandorra.com.

El conseller general David Rios vol saber per què s’ha elegit aquesta empresa “bandejant altres empreses que hi ha a Andorra que ofereixen plataformes similars”.
Els socialdemòcrates volen conèixer quants hotels estan inclosos en la plataforma de reserves d’Hotelopia, que segons recorden té domicili social a Palma de Mallorca, així com el cost d’adaptar aquesta plataforma a la pàgina web de la campanya. El parlamentari també demana quin ha estat el cost d’utilitzar la plataforma, quines comissions rep, “si és que n’hi ha”, i quina durada té el contracte que permet fer servir la central de reserves d’Hotelopia.
D’altra banda, el grup socialdemòcrata sol·licita també el contracte entre Andorra Turisme i Hotelopia i l’informe comparatiu de plataformes (si existeix) fet per Andorra Turisme que demostra que l’elegida “és la que millor s’adapta econòmicament i funcionalment a les necessitats de la campanya d’hivern Just married”.

D'altra banda, el portaveu de la Unió Hotelera, Antoni Azurmendi, i el president de la Petita i Mitjana Empresa (PIME), Marc Aleix, van protagonitzar una agra discussió a Ràdio Nacional d’An­dorra (RNA) en relació amb la campanya turística d’hivern. Aleix ha criticat des del principi la campanya, que porta com a eslògan Just married, en considerar que promociona un turisme de baix cost, com ho provaria que s’ha marcat un preu mínim del producte que es ven (nit d’hotel més esquí) de tan sols 63 euros. Segons Aleix, amb aquest preu, que se situaria al nivell d’un establiment de dues estrelles a França, els hotels no poden donar un bon servei als clients. Azurmedi, per la seva banda, va negar que hi hagués divisió entre els establiments i va dir que moltes de les vendes se situen per sobre dels 100 euros, allotjament i esmorzar inclosos.