Els candidats de la llista del Partit Socialdemòcrata a les eleccions comunals a Ordino Carolina Poussier i Víctor Iriarte van exposar ahir la proposta d’ampliar el servei del centre de salut un cop estigui enllestida la nova infraestructura.

Els socialdemòcrates aposten per passar d’un metge al matí a dos per poder oferir així atenció mèdica durant més hores (també a la tarda). El programa electoral de la formació ja incloïa la iniciativa d’ampliar el servei amb un pediatre. Ara demanen al Comú que traslladi la proposta al Govern.
Aquest és un dels punts que el PS comparteix amb la majoria comunal i que treballaran conjuntament per fer-hi aportacions. Van ser els cònsols els que van proposar al PS participar en els aspectes en què hi ha acord. Així mateix, estan mantenint converses a l’entorn de la remodelació del Prat de Call. En aquest aspecte, el PS aposta perquè la ciutadania pugui participar a l’hora de decidir com serà aquest espai.
En tercer lloc hi ha Arcalís. En aquest cas Iriarte va indicar que cal un canvi a l’estació que passi per una nova forma de gestionar. El fet és que, segons el número dos de la candidatura, el camp de neu manté un sistema de funcionament i de gestió interna del personal que està obsolet i que cal modernitzar. Així mateix, va afegir que s’ha de millorar la qualitat i el servei, i que per aconseguir-ho calen canvis.
Iriarte també va recordar que des de fora del Comú no poden tenir un coneixement profund de com s’està fent la comercialització. Tot i que no proposen tornar a l’anterior sistema de gestió, van indicar que cal tenir en compte que hi ha hagut canvis al consolat de la Massana i a EMAP. Sobre Arcalís van parlar ahir amb el cònsol major, tot i que van indicar que es tracta d’un procés lent.
El PS també va fer un balanç positiu dels cent dies de mandat. En aquest sentit van valorar positivament que els consellers destinin la tretzena paga a serveis socials i també que hi hagi una consellera dedicada a aquesta qüestió, ja que les necessitats en aquest àmbit aniran en augment. Tot i així, esperen que “es vagi més lluny en la personalització de les ajudes socials segons la família”, va dir Poussier.
La cap de llista va agrair la voluntat dels cònsols de comptar amb el PS, va subratllar la bona entesa i va apuntar la possibilitat de trobar altres àmbits de
col·laboració.