El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha proposat la creació d'un Fons públic nacional de solidaritat com a única alternativa viable per fer front a la crisi del Covid-19 i poder afrontar la necessària injecció de diners públics a les empreses i a les famílies durant la reunió de seguiment de la situació de crisi d'aquest matí amb l'executiu.

I és que la prioritat dels socialdemòcrates és que les famílies i les empreses puguin tirar endavant després de la crisi, i per poder complir aquest objectiu, el paper de l'estat serà determinant. En aquest sentit, el López ha remarcat que "la por a l'endeutament no ens ha de limitar en un moment tan crític". I ha incidit en que "el pes específic de sectors com el comerç, la restauració, l'hoteleria, la construcció és molt més gran a Andorra que a altres països i per tant l'impacte econòmic serà proporcionalment més gran i la necessitat d'injeccions econòmiques per part de l'estat també ho hauran de ser".

Per això la proposta d'aquest fons que López estima que "hauria d'estar dotat en uns 200 milions d'euros, aproximadament un 50% del pressupost de l’Estat, per sustentar i ajudar a les famílies i les petites i mitjanes empreses".

"La màquina econòmica s'ha aturat de cop i no sabem fins quan" ha remarcat el president del grup socialdemòcrata, que ha apostat perquè el Govern endeuti l'Estat per tal de poder injectar diners perquè les famílies i les empreses puguin aturar "el duríssim cop que representa aquesta aturada". En aquest sentit, López ha insistit en que "la injecció econòmica és l'única manera de poder mantenir la màquina greixada perquè quan l'engeguem torni a funcionar", i ha remarcat que si l'executi adopta mesures en aquesta línia "comptarà amb la lleial col·laboració del PS".