Diari digital d'Andorra Bondia
Sussana Vela i Jordi Font en una imatge al Consell General.
Sussana Vela i Jordi Font en una imatge al Consell General.

El PS reclama tota la informació sobre les intermediaris que han adquirit material sanitari


Escrit per: 
Redacció / Foto: Eduard Comellas / Consell General

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha entrat una demanda d’informació al Consell General per tal que se li faciliti tota la documentació i informes relatius als intermediaris físics i jurídics contractats pel Govern o que han tingut algun tipus de participació en l’adquisició de tot el material mèdic i sanitari per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19. Igualment, la formació també vol saber la relació d’intermediaris, físics i jurídics, que les autoritats sanitàries contractaven habitualment abans de l’inici de la crisi, concretament fins a finals del mes de febrer del 2020 així com la relació dels nous intermediaris que s’han encarregat d’adquirir tot el material sanitari del SAAS des del març del 2020.

La petició s’ha fet com un complement d’informació a la demanda que el grup parlamentari ja va formular la setmana passada en la qual sol·licitaven els informes de les adjudicacions de material mèdic per a la crisi sanitària de la Covid-19. “Volem conèixer exactament aquets contractes. Entenem que aquesta informació hauria de ser pública i figurar als portals web del Govern”, ha exposat la presidenta del partit, Susanna Vela. Els socialdemòcrates consideren que aquest exercici és “més necessari que mai, sobretot després que organismes com el GRECO (Grup d’Estats Contra la Corrupció del Consell d’Europa) hagin demanat més transparència per evitar la corrupció en la gestió de la crisi. En el comunicat del PS s’assenyala que el sector sanitari és el més exposat als riscos, ja que existeix una necessitat immediata d’adquirir subministraments.

De la mateixa manera, els socialdemòcrates es mostren sorpresos d’haver conegut a través d’un mitjà de comunicació espanyol la persona que hauria participat en l’adquisició dels testos serològics.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Parlant d'exposicions de treballadors al coronavirus. No considera el PS irresponsable convocar als periodistes a rodes de premsa presencials? I més sabent que almenys al voltant d'un 10% de la població està passant la infecció de manera asimptomàtica?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte