Des del Partit Socialdemòcrata (PS) s’urgeix el Govern a implementar les mesures anunciades en matèria d’habitatge ara tot just fa un mes. Consideren que és un “nyap” i una “irresponsabilitat” haver fet l’anunci sense tenir el projecte de llei treballat o suficientment embastat, ja que ha generat “malestar” i “inseguretat jurídica”. En aquest sentit, entenen que pot estar tenint “l’efecte contrari al que es persegueix”, com ja es va denunciar des de Concòrdia en el seu dia, i per tant demanen que s’entri a tràmit parlamentari el projecte de llei “com més aviat millor, que no s’estengui el termini en terra de ningú”. Així ho han exposat el president de la formació, Pere Baró, i la primera secretària, Marta Pujol.

Tant Baró com Pujol han remarcat que “algunes de les mesures les veiem bé”, fins i tot “les portàvem al nostre programa”, però no comparteixen les formes. Interpreten que s’ha presentat “una llei que encara no existeix i que s’ha treballat de forma molt embrionària” amb un objectiu de “màrqueting polític”, per “marcar un gol”, ha manifestat el president del partit i conseller general socialdemòcrata. I en la mateixa línia, Pujol ha apuntat que tot plegat “fa desconfiar, sembla que estan buscant la reacció” del sector per adaptar-se després.

Així mateix, han destacat que “no serveix de res fer grans anuncis si després no es desenvolupen”. I en aquest sentit han reiterat que sense un registre de la propietat “públic i transparent” i un índex de preus de referència les mesures anunciades “no aniran enlloc”. A més, també creuen que cal diferenciar els petits propietaris dels grans tenidors i assegurar que no es perjudica els primers.

Comissió de treball
Per treballar les diferents mesures sobre habitatge conjuntament amb representants de la societat civil, com la Coordinadora per l’Habitatge Digne i altres, el PS ha engegat una comissió de treball sobre la matèria oberta a la militància. Aquesta es vol que serveixi “d’enllaç” també amb les institucions competents en la matèria i així coordinar l’acció entre les diferents parts. També s’hi treballaran les esmenes que es vulguin presentar al projecte de llei pel creixement sostenible i el dret de l’habitatge.

Preguntes sobre la coneguda com a ‘trampa del fill’
Pere Baró, en la seva qualitat de conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata, ha entrat una bateria de preguntes perquè el Govern les respongui de manera escrita al voltant de la coneguda com a trampa del fill. Concretament, segons ha exposat el mateix Baró, demana per les consultes que ha rebut el departament d’Habitatge del Govern en relació amb la possibilitat de recuperar el pis per a ús propi o d’un familiar, i d’aquestes quantes han estat per part de propietaris i quantes les han formulades els llogaters. Així mateix, el conseller socialdemòcrata vol saber quants expedients administratius s’han incoat des de l’entrada en vigor de la llei per la coneguda com a trampa del fill, quants han estat sancionadors i quin ha estat el seguiment que s’ha fet d’aquests expedients.