Diari digital d'Andorra Bondia
 El PS veu “defectes importants” en el projecte de la llei de caça
El PS veu “defectes importants” en el projecte de la llei de caça

El PS veu “defectes importants” en el projecte de la llei de caça


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) han presentat una esmena a la totalitat al projecte de llei de caça perquè consideren que el text entrat a tràmit per l’executiu “té mancances i defectes importants i que hi ha punts que no queden regulats”, segons va informar la formació en un comunicat, en què s’explica que també s’ha presentat cinc esmenes parcials.
Així, una de les propostes clau és la que fa referència a l’edat mínima necessària per poder obtenir la llicència de caça. El text original permet aconseguir-la a partir dels 16 anys, i des de la formació s’entén que cal elevar-la fins als 18. Un altre canvi tracta de la necessitat que les persones que acompanyin o guiïn els caçadors hagin de notificar per escrit la seva presència al ministeri competent. Els consellers justifiquen aquesta mesura per “motius de seguretat”.

La tercera modificació proposada preveu incrementar la participació i la representació de les associacions protectores dels animals en la comissió de seguiment de la caça. Inicialment, el projecte de llei només estipula un membre d’aquestes entitats a l’òrgan i el PS demana que siguin dos. La quarta esmena aposta per incrementar la multa prevista en cas d’infraccions lleus, dels 30 euros previstos en el text original a 75. La cinquena es fa per corregir un error en la redacció del text.

D’altra banda, la formació ha presentat esmenes a la llei de tinença i protecció d’animals. El PS entén que qualsevol maltractament ha de ser considerat, com a mínim, una infracció greu. Per això proposen que diferents actuacions, com ara el mateix maltractament o el subministrament de substàncies a un animal que li causin alteracions de salut o en comportament, que el text original considera de caràcter lleu, pugin de grau. En canvi, es vol rebaixar la qualificació de la donació d’animals que no hagin estat registrats o declarats i fer que sigui una falta de caràcter lleu en comptes d’una de greu.

 

llei de caça
PS
esmenes esmena a la totalitat
tinença animals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte