Diari digital d'Andorra Bondia
Les conselleres generals del PS Judith Salazar i Susanna Vela al Consell General.
Les conselleres generals del PS Judith Salazar i Susanna Vela al Consell General.

El PS veu "inadequat" que el personal educatiu faci els tests Covid


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana

Després de l'anunci fet pel ministre de salut, Joan Martínez Benazet, assegurant que el personal dels centres educatius serà l'encarregat de realitzar tests de cribratge als escolars, el grup parlamentari socialdemòcrata ha fet públic un comunicat en què lamenta que novament s'"anunciïn mesures sense la comunicació prèvia, ni la concertació amb les persones afectades per les decisions".

A més a més, la formació considera que "no és adequat" carregar als docents més responsabilitats, especialment, pel que fa a les noves responsabilitats que se'ls atorga amb la tasca de realitzar el cribratge que, manté que han de ser realitzades pel personal sanitari amb la formació pertinent, amb la capacitat de gestió de les mostres i amb les dades adequades.

Els socialdemòcrates mostren també el seu "ple suport a la feina ingent que estan realitzant des del passat mes de març" els docents, alhora que fan un "reconeixement necessari" a aquest col·lectiu, altament exposat a la Covid-19 i que, a més a més, compta amb menys informació i menys material de protecció que altres col·lectius.

En aquest sentit, la formació recorda que alguns dels materials de protecció que empren els docents són sufragats per ells mateixos, un fet que entra "en franca contradicció" amb allò que estipula la Llei de la seguretat i la salut en el treball per a qualsevol classe de treballador.

El PS defensa la urgència d'un diàleg fluid amb la societat, per tal d'acabar amb els "anuncis sorpresa" de les informacions que surten en roda de premsa d'un dia per l'altre, sense cap gestió prèvia del seu contingut amb el personal afectat i la resta de representants públics. La formació lamenta que Govern actuï amb "improvisació, sense consens i sense comunicació a les parts, prenent decisions unilateralment", i defensa que l'única manera de sortir d'aquesta pandèmia és treballant units, "justament el contrari del que està fent el Govern".

PS
veu
inadequat
personal
educatiu
faci
tests
covid

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte