Des del Partit Socialdemòcrata (PS) es considera “força incomprensible” que la Batllia investigui l’actual director de la CASS, Josep Escoriza, que és “justament” qui ha posat en coneixement del consell d’administració, del Govern i del Consell General les irregularitats en els pagaments de les pensions de discapacitat del grup 1, aquelles que són compatibles amb una feina. “No hem entès que s’obrin diligències prèvies contra el director actual de la CASS, que és justament qui posa sobre la taula el problema” i qui buscava “com es podia arreglar l’assumpte”, ha manifestat la consellera general Susanna Vela. En aquest sentit, s'ha recordat que Escoriza va començar en el càrrec l’1 de juny de l’any passat i a l’agost ja havia informat del problema al Govern, que al seu torn no va informar els consellers generals fins al darrer moment, al gener, i en el marc de la negociació del projecte de llei de pressupost, de la problemàtica que es va dir que era de “caràcter tècnic, informàtic”.

En aquest punt, Vela, acompanyada de la coordinadora del comitè local d’Andorra la Vella, Carla Guinot, ha manifestat que “no deixarem de demanar responsabilitats polítiques”. Així, els socialdemòcrates confien que se serà tan diligent en la investigació i tot el procés judical com s’ha estat en l’obertura de les diligències prèvies i que la comissió d’enquesta, que ara es troba suspesa temporalment des de dijous passat com a conseqüència de la judicialització del cas, pugui “reprendre el treball el més ràpid possible”. “Les responsabilitats polítiques les hem de buscar nosaltres, no li toca a la Batllia”, ha apuntat la consellera general després d’assenyalar que “el Govern feia mesos que sabia el problema” i manifestar més tard que “algú ens haurà de donar moltes més explicacions”.

Per demanar responsabilitats polítiques, “de moment esperarem” a conèixer les conclusions a les que arribi la Batllia i a partir d’aquí des del PS es prendran les decisions que consideri pertinents. I entre aquestes la represa de la comissió especial d’enquesta, que més enllà de la voluntat, la formació entén com una “responsabilitat”, i més després de rebre la “confiança” de la resta de grups parlamentaris per presidir-la, ha exposat Guinot.