El candidat a cònsol major del Partit Socialdemòcrata d’An­dorra la Vella, Marc Cornella, va proposar ahir impulsar un pla d’embelliment de l’avinguda Meritxell. Aquest passaria per fer les voreres més amples i establir un sol sentit de circulació, en direcció nord.

La proposta que va posar sobre la taula la Cambra de Comerç de tancar el trànsit rodat des de la Rotonda fins a Escaldes no es planteja ja que, tal com va explicar Cornella, perjudicaria la part alta de l’avinguda Meritxell i també la zona de Príncep Benlloch i Doctor Mitjavila.
Els socialdemòcrates de la capital també aposten per fer tot el carrer de la Unió de doble sentit. Cornella va indicar que, un cop a la rotonda del quilòmetre zero, si s’agafa el carrer de la Unió només es pot anar cap a Escaldes. Per aquest motiu es va comprometre a negociar amb el Govern aquest canvi en la circulació. El cap de llista del PS també va recordar que les modificacions a la rotonda Escaler, així com la creació del passatge Biscariet, permetran una nova entrada a Prada Ramon.
Cornella també va explicar que una de les primeres accions que impulsaran en cas de ser elegits serà plantejar a la cònsol d’Escaldes l’establiment d’un pla estratègic conjunt per estimular els eixos comercials d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Això es faria a través de taules de treball amb la participació dels agents econòmics i socials i les associacions de comerciants. També es planteja la realització d’activitats lúdiques i culturals per difondre la cultura popular de les dues parròquies.
Quant als incentius fiscals adreçats al sector comercial, Cornella va exposar que avui ja s’ofereixen subvencions als joves emprenedors. Així mateix, va indicar que caldrà analitzar altres mesures, com ara estendre aquestes ajudes a emprenedors de totes les edats.
D’altra banda, la candidatura del PS+I d’Andorra la Vella va mantenir una trobada amb les entitats culturals, a les quals va exposar la intenció de potenciar les manifestacions culturals del país i la que la cultura serveixi per cohesionar el teixit social. Finalment, també es van reunir amb els bombers.