Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López.

El PS vol contrastar la “sensació” de despesa disparada en alts càrrecs


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López vol analitzar la despesa que es fa tant a Govern com a altres entitats de dret públic en càrrecs directius o de responsabilitat, així com en complements per aquestes contractacions. Aquest és l’objectiu de la demanda d’informació entrada aquesta setmana, després de comprovar informacions recents que apunten que aquestes partides s’han disparat de forma considerable en els darrers anys. En l’escrit tramitat a Sindicatura, López demanda, en primer lloc, “l’organigrama complet del personal de Govern, desglossat per ministeris i departaments”, i sol·licita que la documentació s’acompanyi de la informació de les remuneracions dels alts càrrecs, càrrecs de relació especial, directors, caps d’àrea, caps de servei, coordinadors i altres treballadors amb complements de responsabilitat o altres complements salarials”. 

En segon lloc, les mateixes dades es volen tenir de “totes les entitats de dret públic”; és a dir, “aquelles que tinguin un pressupost que depengui de l’aprovació del Consell General”. En la petició, es demana que “la informació ens sigui facilitada, per una banda, en un document tipus full de càlcul, amb cada dada individualitzada i identificada a la seva casella i, per l’altra, en paper”. També es vol que les dades de salari siguin desglossades mes a mes, amb el total final de l’any, per a l’exercici 2017. 

López va explicar que volen disposar d’aquesta informació per poder “tenir contrastades aquestes dades”. També va indicar que comparteixen la “sensació” de l’existència de molts càrrecs intermedis i de molts complements tant a Govern com a les parapúbliques.

PS
despesa
despeses alts càrrecs
alts càrrecs
demanda

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte