Diari digital d'Andorra Bondia
Pere López.
Pere López.

El PS vol donar cobertura jurídica als períodes de descans dels docents


Escrit per: 
Redacció

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol que la llei del cos d’educació reconegui les vacances escolars durant el curs com a períodes de descans per als docents, a banda de les ja establertes durant els mesos d’estiu. Aquest és un dels objectius de les esmenes presentades pels consellers generals de la formació al text, moltes de les quals també persegueixen mantenir la figura del funcionari en aquest àmbit, que els demòcrates volen suprimir. Els consellers del PS han elevat 30 propostes de modificacions parcials a la llei. Entre elles destaca la número 27, per la qual es demana l’addició d’un nou article al text, el 41, sota el títol de “períodes de descans”. Així, s’estipula que “es reconeixen com a períodes de descans els dies festius i els períodes de vacances escolars establerts pel Govern anualment mitjançant decret i que aquests “no computen a efectes de vacances del personal docent del cos  d’educació”. Des del PS es motiva l’esmena en què cal “donar seguretat i cobertura jurídica als descansos dels docents, que coincideixen amb els períodes de vacances escolars decretats durant el curs”.

El conseller general Pere López ha apuntat que l’esmena té “un doble objectiu”. Per una banda, “donar cobertura jurídica a una qüestió que és una realitat” tot indicant que “els períodes de vacances equivalen a períodes de descans per als professionals del cos”. Per l’altra, ha comentat que “no entenem que DA no hagi previst aquest aspecte i hagi ignorat l’existència d’aquests períodes”.  De les 30 esmenes presentades, moltes d’elles volen canviar la denominació “treballador públic” per la de “funcionari” per  preservar aquesta figura dins del cos. El PS sempre ha defensat que cal “mantenir-la necessàriament”, i “més en un àmbit tan important” com és la plantilla de docents de l’Escola Andorrana. 
Una altra proposta de modificació de rellevància és la número 30, que fa referència als “treballadors amb contracte de durada indefinida” de les escoles confessionals (Sant Ermengol, Anna Maria Janer i Sagrada Família). L’objectiu és que, igual que els empleats del sistema andorrà, puguin tenir l’opció de jubilar-se als 60 anys si acrediten un mínim de trenta de servei.  El PS entén que aquest personal té un “caràcter d’assimilats a funcionaris” tenint en compte que “els han estat d’aplicació les retallades i congelacions en lleis anteriors”. També es recorda que “estan efectuant les seves aportacions al pla de pensions”, i per tant es considera que “l’oferta als treballadors de l’Escola Andorrana també els ha de poder ser oferta”. Sí que es matisa que l’import de la prestació, en aquest cas, no quedi fixada en el 60% del darrer salari, sinó que es determini en funció de les aportacions efectuades al pla i per tant quedi, en principi, per sota del 60%, garantit als treballadors de l’Escola Andorrana”. 

PS
cos d'educació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte