Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió de poble a la sala la Valireta, ahir.
Un moment de la reunió de poble a la sala la Valireta, ahir.

El PS vol enfortir el “bon veïnatge” amb els pobles francesos propers


Escrit per: 
M.P.A.

El Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp vol establir uns llaços forts de col·laboració i de “bon veïnatge” amb les poblacions franceses més properes al Pas de la Casa. Aquesta és una de les propostes que van posar sobre la taula en la reunió de poble que es va celebrar ahir a la sala la Valireta. Per aquest motiu, el candidat que encapçala la llista, David Rios, i el número dos, Enric Riba, van explicar la reunió mantinguda amb l’alcalde de l’Hospitalet per tractar sobre les qüestions que impliquen la millora de les comunicacions per accedir al Pas de la Casa. A més, si entren al Comú demanaran al Govern que en les reunions que es facin amb els representants francesos de la regió, el cònsol major d’Encamp hi sigui present.   

Aquesta és una de les propostes de la candidatura que permetran “fer el canvi que Encamp es mereix” si resulta guanyadora a les eleccions comunals, va dir Rios, perquè “volem trencar amb el continuisme i les poques ganes de fer les coses de l’equip de govern actual”. En aquesta idea del  canvi necessari, també va insistir Riba, ja que cal evitar la situació que segons ells s’ha donat en aquest últim mandat perquè “del Comú no s’ha bellugat ningú, com si del joc del Mikado es tractés”, de manera que “el poble ha quedat paralitzat”, va emfatitzar. 
Rios va insistir en la filosofia de la llista que encapçala: “aconseguir la implicació de tots els ciutadans”, perquè el seu és un  projecte “que hem de fer tots junts”. I s’ha de realitzar des de la planificació. En aquest sentit, va recordar el que ha passat amb el parc del Prat Gran en la recta final del mandat i ara “ens passen la pilota perquè hi trobem una solució” que passa, segons Rios, per tenir un espai d’aquestes característiques en terrenys comunals “on cada euro que s’inverteixi es quedi a la parròquia”. Seguint aquesta mateixa línia es va referir a Saetde com “el motor d’aquest poble”. Rios va advocar per “restablir les relacions” perquè ara “la situació és molt difícil amb Saetde” i així poder arribar a uns “acords transparents”. D’aquí que portin al programa com a solució convocar un concurs públic internacional.  
Altres propostes que van posar en relleu és la  continuïtat del Futbol Club Andorra, crear un parc natural als Pessons i portar una mostra de teatre al carrer.

PS
enfortir
bon veïnatge
pobles francesos

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte