El Partit Socialdemòcrata es planteja fer seure en una mateixa taula tant propietaris com llogaters. Com a mínim, a la comissió per l’habitatge que la formació ha constituït aquest vespre li agradaria poder reunir alhora diferents associacions representants dels diferents col·lectius. Així ho ha manifestat la portaveu de la comissió, Eva Calero. Per ara, però, la voluntat és anar-se trobant amb els diferents actors per presentar-se i poder recollir les seves propostes i punts de vista i establir un “canal directe” entre el partit i els “actors civils i d’acció” amb l’objectiu de “l’habitatge digne”.

En paral·lel, la comissió també anirà treballant a nivell intern de manera periòdica mentre esperen que el Govern presenti l’anunciat projecte de llei per al creixement sostenible i el dret a l’habitatge. Un text que Calero ha assegurat que la formació espera “amb candeletes” per poder-lo treballar i fer-hi les esmenes que es considerin oportunes conjuntament amb el grup parlamentari. En aquest sentit, la primera secretària del partit, Marta Pujol, ha assenyalat que la voluntat de la comissió és “recopilar les propostes de les entitats i també insistir amb les propostes del nostre programa” relacionades amb la matèria i “veure què podem introduir i què trobem a faltar” en el text que presenti el Govern.

La comissió d’habitatge del PS compta amb tretze membres, tots ells afiliats o simpatitzants de la formació i amb perfils diversos. Així, a més de la portaveu, que és “activista” i membre de la Coordinadora per l’Habitatge Digne, també hi ha Eduard Ricard, que és agent immobiliari, i el mateix president del partit i conseller general, Pere Baró.