La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili ha entrat a Sindicatura una demanda d’informació en què sol·licita a l’executiu les guàrdies dels últims deu anys del servei de cirurgia ortopèdica i traumatologia del personal contractat pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), així com la càrrega horària per professional del servei, segons va informar ahir la formació.

El Partit Socialdemòcrata sol·licita aquesta informació després que es fessin públics els acomiadaments de dos traumatòlegs, així com l’auditoria del departament de traumatologia. En aquest sentit, s’assenyala en un comunicat que “el grup socialdemòcrata exigeix més informació de qualsevol esdeveniment que pugui afectar la qualitat dels serveis sanitaris”.
D’altra banda, la consellera socialdemòcrata Mariona González ha presentat una altra demanda d’informació, en aquest cas dirigida a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Concretament, González demana que se li faciliti una còpia de l’anàlisi duta a terme en la missió d’inspecció sanitària i social que es fa dins del marc de cooperació França-Andorra.
La consellera també demana els resultats d’aquest treball presentats el 3 d’octubre per l’inspector francès Patrick Gohet, el qual va ser designat per la Inspecció General dels Afers Socials (IGAS) per ajudar a implantar un sistema d’inspecció i control en el sistema sanitari andorrà.