Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers generals del PS Quim Miró i Pere López.
Els consellers generals del PS Quim Miró i Pere López.

El PS vol que els preus dels carburants no augmentin fins al 2023


Escrit per: 
M.S. / Foto: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) aposta perquè els preus dels carburants es mantinguin fins a l’any 2023 tot i que no vol posposar l’aplicació de la taxa de carboni. “Ja estem d’acord amb aquesta taxa i que sigui d’aplicació immediata tot i que ho volem fer d’una altra manera”, ha destacat el conseller general socialdemòcrata Quim Miró, que ha precisat que la formació proposa en les esmenes presentades al projecte de llei de modificació de la Llei d’impostos especials que “a partir del 2023 la taxa sigui aplicable de manera esglaonada durant sis anys i que aquest primer període 2021 i 2022 sigui aplicable, però que sigui assumida en la seva totalitat pel Govern”.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha defensat que “no s’ajorni” la taxa ja que suposa  “un volum important de diners per finançar les polítiques mediambientals”. I ha insistit que “no podem estar de cap manera a favor que una d’aquestes polítiques fonamentals com és la dotació del fons verd pateixi un ajornament d’una llei que ja ha tingut una tramitació més llarga del que s’havia esperat”.

Així mateix, López, que ha recordat que es tracta d’una qüestió que "té un impacte important amb el poder adquisitiu de les empreses que fan servir la locomoció com a matèria prima en un any que encara es preveu complicat i difícil", ha demanat també "no menystenir" i tenir en compte el tema del diferencial de preus amb els països veïns, especialment amb el veí del sud. En aquesta línia, el parlamentari socialdemòcrata ha apuntat que Espanya es planteja també una taxa d’hidrocarburs i un possible augment de preus però de cara al 2023, i ha insistit que el país “no es pot permetre que circulin informacions que diguin que el preu del carburant és més car a Andorra que no sé a quina benzinera de prop del país". 

Quant al manteniment de l’abonament de transport públic a 30 euros mensuals per aquest any, López ha dit que "és una mica contradictori amb el que han proposat ajornant la taxa de carboni fins al primer de gener del 2022" i ho ha atribuït a "alguns ajustos de decions a l’últim moment".

PS
vol
preus
carburants
augmentin
fins
2023

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte