Diari digital d'Andorra Bondia
Els parlamentaris del PS en una sessió del Consell General.
Els parlamentaris del PS en una sessió del Consell General.

El PS vol que els projectes de llei portin una memòria de gènere


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol que en la modificació del reglament del Consell General s’incorpori l’obligació que tots els projectes de llei enviats pel Govern al parlament incorporin una memòria que demostri que per a la seva elaboració s’ha tingut en compte la perspectiva de gènere. Així s’ha proposat en les reunions mantingudes per a la reforma de normativa de funcionament de la Cambra. Des de la formació s’entén que aquesta mesura es pot traduir a aconseguir que els textos legislatius incorporin disposicions efectives per a lluitar contra situacions de desigualtat entre homes i dones i per a potenciar la discriminació positiva.
En concret, la proposta dels socialdemòcrates modifica l’article 92 del reglament del Consell General, el primer de la secció de dita normativa destinada a establir el procediment que ha de seguir la tramitació d’una llei. Així, s’indica que els projectes legislatius que siguin tramitats pel Govern, a banda d’anar acompanyats d’una memòria justificativa i econòmica i de tota la documentació i antecedents necessaris per poder ser analitzats –aspectes que ja es demanen actualment– també hauran d’incorporar “una memòria justificativa que la iniciativa legislativa contempla de manera adequada la perspectiva de gènere”. 
Així, des del PS es remarca que es tracta d’una proposta ja existent a molts estats i organismes internacionals, com ara el Consell d’Europa, l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament a Europa (OCDE) o la mateixa ONU. D’aquesta forma, des de la formació es té clar que “l’experiència demostra que això es tradueix de manera pràctica i efectiva en disposicions concretes per a un millor tracte de les situacions de desigualtat i de discriminació positiva”.

PS
vol
projectes
llei
portin
memòria
gènere

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte