Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Pere López felicita el cap de Govern, Xavier Espot, després del debat d’investidura.
El conseller general del PS Pere López felicita el cap de Govern, Xavier Espot, després del debat d’investidura.

El PS vol que Espot rectifiqui i que demani disculpes públicament


Escrit per: 
M.S. / P.G. / Foto: Jonathan Gil

Com era de preveure, les manifestacions del cap de Govern, Xavier Espot, posant en dubte les capacitats d’alguns dels candidats que concorreran a les eleccions comunals del 15 de desembre vinent han encès bona part de la resta de formacions, i especialment al Partit Socialdemòcrata, que considera que Espot hauria de rectificar i disculpar-se públicament per les seves “declaracions desafortunades”.
De fet, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va entrar ahir mateix una pregunta a Sindicatura de cara a la sessió de control del 7 de novembre vinent perquè l’executiu respongui si considera que “són unes declaracions escaients i apropiades per a un cap de Govern” i si “no es considera que és del tot necessària una rectificació i una demanda pública de disculpes”.
I és que al marge de desafortunades, López considera que les manifestacions d’Espot són també “molt allunyades del que ha de ser un cap de Govern, en pretendre que els candidats del seu partit són uns bons candidats i menysprear i faltar el respecte als candidats de les altres formacions”.
També es va pronunciar el primer secretari del PS, Gerard Alís, que va destacar que “no li correspon al cap de Govern fer valoracions dels altres candidats” que “són tots respectables”. Així mateix, Alís va defensar les candidatures socialdemòcrates i va remarcar que “no només els que les encapçalen, sinó que tenim equips a tot arreu perfectament preparats i treballant de ja fa temps”.
Les manifestacions d’Espot tampoc van agradar gens ni mica al president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, que va considerar el fet que s’hagi d’arribar a fer aquest tipus de declaracions de “bastant llastimós”.
Pintat va recordar que des de Terceravia “hem presentat les mateixes candidatures que es van presentar a les eleccions generals” i que, igual que aleshores, s’ha fet “amb tota la il·lusió, amb un projecte ben definit i amb gent capacitada i preparada per estar al costat dels ciutadans”. En aquesta línia, el president del grup parlamentari de Terceravia va destacar que per a la formació “tots els candidats ens mereixen el mateix respecte”, i va recordar que seran els ciutadans els qui el 15 de desembre vinent “decidiran”.
Per la seva part, el secretari general de Liberals d’Andorra, Gerard Estrella, que també va preferir “no valorar” les manifestacions d’Espot, es va mostrar convençut que “cadascuna de les persones que va a les llistes sap què representa en cas de ser elegit i la responsabilitat que comporta”. Estrella, que va remarcar que “no m’agrada jutjar les persones”, va destacar que a les diferents candidatures “pot ser que hi hagi gent amb poca experiència i d’altres amb més”, però va lloar “el pas endavant” que han fet els diferents candidats, convençut que “volen fer el millor per la seva parròquia”.

L’USdA exigeix també una rectificació

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) va mostrar també la seva “gran indignació” per les declaracions del cap del Govern, Xavier Espot, que va qüestionar la capacitat d’alguns candidats presents a les llistes de cara als comicis comunals del 15 de desembre vinent. 
“Des de l’USdA exigim una rectificació pública i disculpes a totes les persones que formen part de les llistes, siguin del partit que siguin, inclòs del seu”, va reclamar Ubach, que va recordar que “totes les persones tenen el mateix dret per presentar-se a les eleccions i Espot no és ningú per jutjar les capacitats dels contrincants que es puguin presentar a les diferents candidatures”.
El líder sindical va assegurar sentir-se “ofès” com a ciutadà “perquè aquí tot-hom és lliure de presentar-se on vulgui i que el cap del Govern digui que n’hi ha que no estan capacitats és molt greu”.

PS
vol
Espot
rectifiqui
demani
disculpes
públicament

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte