Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del Consell de Comú celebrat ahir.
Un moment del Consell de Comú celebrat ahir.

El sobrecost de les obres de les avingudes enfronta majoria i oposició


Escrit per: 
Redacció

Les obres de remodelació de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand i de la plaça Sant Miquel tenen un cost final de més de 6,3 milions d’euros, dels quals més de 5,9 milions són els que ha de fer front el Comú. L’obra s’havia adjudicat per 5,2 milions i ahir el Consell de Comú va haver d’aprovar una aportació de més de 726.000 amb els vots en contra del PS i l’abstenció d’Agrupament Encampadà. Aquest 12% d’increment correspon a imprevistos i a la cristal·lització del paviment, que no estava inclosa en el projecte.

La cònsol major, Laura Mas, va argumentar que, a banda dels imprevistos, durant les obres es va veure la possibilitat de fer millores com ara l’arranjament del carrer de les escoles o augmentar el parc de Sant Miquel. Mas va defensar que la desviació no supera el 20% legal.

L’oposició socialdemòcrata, però, s’ha mostrat molt crítica amb la majoria. Veu inadmissible que s’hagin d’assabentar d’aquest increment a aquestes altures. “Són unes obres que ja es van executar malament i que no donen resposta a les necessitats de la parròquia” sinó que generen problemes, va declarar David Rios, que va denunciar que massa sovint hi ha cotxes aparcats a les voravies. També va deixar clar que des del PS simplement transmeten les queixes dels ciutadans i que en cap cas ho fan per electoralisme, tal com va insinuar la cònsol. Per la seva part, la consellera d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal, va demanar a la majoria que a partir d’ara es porti un control més exhaustiu en les obres, de la mateixa que també ho va fer el PS.

Per altra banda, ahir es va aprovar el reglament de prestacions socials per unanimitat. Tant des del PS+Independents com des d’Agrupament Encampadà es van mostrar satisfets per haver treballat conjuntament. Mas va explicar amb els canvis es vol ajudar famílies en risc d’exclusió social i fer els ajuts “més accessibles i ajustables”. Entre els diferents punts a modificar, hi havia la necessitat d’eliminar el requisit d’un any de residència a la parròquia, canviar els barems, establir un concepte de col·laboració amb altres entitats o associacions a nivell social o definir les obligacions dels prestataris.

Amb tot, Rios hauria volgut anar més lluny, ja que queda per reglamentar les ajudes directes. “Està molt ben treballat la part d’exoneracions de serveis públics”, però hi ha moments que les persones necessiten ajudes directes, va dir. De fet, la majoria ja n’està donant però no s’han reglamentat per por d’anar amb contra amb el Govern, va lamentar. Rascagnères va reconèixer que la dificultat que suposen les competències i va afegir que establir els ajuts directes és molt delicat “perquè les llistes són tancades” i poden sorgir noves dificultats socials que no es trobin a la llista. Per tant, s’ha deixat aquesta possibilitat a mans del departament de social.

Ahir també es va aprovar la prolongació de la moratòria parcial de la instal·lació de terrasses a partir de l’1 de març i per un termini de sis mesos a l’avinguda d’Encamp del Pas de la Casa. Els restauradors tenien dificultats per complir el reglament per modificar les terrasses. Per aquest motiu s’han anat fent reunions per veure com poden encabir les seves terrasses dins el reglament i s’ha acabat decidint allargar la moratòria sis mesos més. En aquesta qüestió, Rios va considerar que sis mesos és molt poc temps, i des de la majoria han acceptat que segurament el termini s’haurà de tornar a allargar, però que prefereixen fixar terminis curts per poder anar treballant. A l’últim, es va nomenar Maribela Moreno com a nova directora del departament de Joventut i Esports.

 

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte