Amb el teatre de Les Fontetes pràcticament ple, la candidatura de Ciutadans Compromesos (CC) + Demòcrates + Independents de la Massana va comptar amb força capacitat de convocatòria, en un acte que va tenir menys del tradicional míting polític i més d’un col·loqui amb els candidats, amb un periodista com a moderador, que anava introduint temes i preguntes perquè aquests poguessin esplaiar-se amb els diferents punts del programa. Potser per aquest motiu la reunió de poble, o acte final de campanya, va ser un pèl més llarg del que és habitual, però, al mateix temps, els assistents van poder adquirir més informació del que s’ha fet i del que pretenen fer els candidats per la parròquia.

Igual que en la reunió de poble d’Ordino del dia abans, el convidat estrella va ser el cap de Govern, Xavier Espot, el més mitinero dels que van intervenir, ja que, amb el trofeu de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), es troba còmode a l’escenari, que a més ahir a la nit va compartir amb l’acte central de Demòcrates a Andorra la Vella. En la seva intervenció, Espot, l’únic que va parlar des de l’atril, no se’n va poder estar i, d’entrada, es va mostrar crític amb la candidatura adversària. “No ens emmirallem per propostes diverses o per experiments estranys, sinó que hem d’apostar pels que assolim l’equilibri”, va afirmar entre aplaudiments.

A partir d’aquí, es va desfer en elogis en la feina del Comú encapçalat per Olga Molné i la candidata Eva Sansa, i va destacar l’aliança de Demòcrates amb Ciutadans Compromesos. També va posar èmfasi en el creixement de la Massana, que “ha sabut créixer”, va assegurar. “Era un repte important, amb una societat cada cop més diversa i complexa”. Així, “potser hem crescut massa ràpid i potser és cert que hem mort una mica d’èxit”, però “és molt millor gestionar els mals del creixement que no pas una recessió econòmica”, va assegurar en referència als que defensen el decreixement.

Aleshores, Espot va marxar cap a Andorra la Vella i va començar el col·loqui amb els candidats. En aquest punt, Sansa va recordar el moment en què van assolir el canvi de model de l’estació d’esquí i es van plantejar apostar per la desviació. “Vam fer un projecte, el vam presentar i ho vam desbloquejar, per menys diners i per un menor impacte ambiental, però no vaig aconseguir que Ordino també ho pagués, tot i que m’agradaria”, va emfatitzar amb la receptivitat del públic.

Sobre l’estació, Sansa en va fer una defensa aferrissada. “Si funciona l’estació, funciona tot el teixit econòmic de la parròquia”, va afirmar. A més, va precisar, “continua sent 100% comunal”, ja que “les decisions importants s’han de prendre de manera unànime al consell d’administració, on tenim dos consellers”, així que “no manen més uns que els altres”, va recalcar, “i a l’altra vall també li interessa que a nosaltres ens vagi bé”, va assegurar.

Amb l’acte enllestit de Ciutadans Compromesos, el darrer dia de campanya el protagonitzarà la llista de Amb Seny, que farà el seu acte final al mateix escenari, tot i que caldrà veure si aconsegueix la mateixa capacitat de convocatòria. A l’acte i a les urnes.