Diari digital d'Andorra Bondia
Bonell, acompanyada per Torra, Canals i Armengol, va presentar ahir els actes.
Bonell, acompanyada per Torra, Canals i Armengol, va presentar ahir els actes.

Els 600 anys del Consell de la Terra, als actes de la Constitució


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Com és habitual, el Consell General ha preparat diversos actes per celebrar el Dia de la Constitució, que en aquest 26è aniversari estaran també molts marcats per la commemoració dels 600 anys del Consell de la Terra, òrgan que ha inspirat dos dels espectacles del programa d’actes per aquest any, que ahir va presentar la subsíndica, Mònica Bonell.

Igual que els darrers anys, els actes commemoratius arrencaran ja el dimecres dia 13, amb la jornada de portes obertes i visites guiades a Casa de la Vall i al nou hemicicle entre les tres de la tarda i les nou del vespre. A dos quarts de sis de la tarda serà el torn dels més petits, que podran gaudir d’un espectacle al vestíbul del Consell General seguit d’un berenar amb xocolata i coca. 
Ja a les set, també al vestíbul, tindrà lloc el primer dels espectacles relacionats amb el Consell de la Terra, l’obra teatral Fa 600 anys, a càrrec d’Olga Armengol i Mercè Canals, un muntatge pensat per a un públic familiar i infantil a través del qual, i jugant amb imatges, dues nenes s’introduiran en la història per explicar “de forma amena i divertida” què és el Consell de la Terra i com ha acabat evolucionant fins al Consell General, segons van explicar les seves creadores.
El dia 14 continuaran les visites guiades a partir de les deu del matí, i a les onze a la plaça del Consell General s’estrenarà l’espectacle Terra, en què amb les danses de l’Esbart Laurèdia i la música del Pont d’Arcalís, amb les lletres creades per a l’ocasió per Albert Villaró, s’explicarà als assistents el naixement i evolució d’un dels “parlaments més antics d’Europa”, segons va apuntar el director de l’Esbart Laurèdia. Jaume Torra va precisar que el muntatge es dividirà en tres parts, una relativa al naixement del Consell de la Terra (1419), la segona referent a la Nova Reforma (1866) i la tercera ja al segle XX amb aspectes com el vot de les dones (1973), la formació de la setena parròquia (1978) i la Constitució (1993).
Al migdia hi haurà el tradicional concert de la Constitució a càrrec de l’ONCA, a la una sardanes i a les set de la tarda la tradicional recepció del síndic.

600 anys
consell de la terra
actes
Constitució

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte