Diari digital d'Andorra Bondia

Els beneficiaris del treball temporal ocupen els seus llocs als comuns


Escrit per: 
M. F.


Les persones que estan a l’atur i que es poden beneficiar del programa de treball temporal del Govern començaran en breu a ocupar les feines que han ofert els comuns.

 D’aquesta manera, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, i el de Canillo, Josep Mandicó, van exposar que ara fa uns dies les diferents corporacions comunals van fer arribar a l’executiu els treballs que podien oferir i algunes ja han rebut resposta.
En aquest sentit, cal destacar que a Escaldes treballaran unes sis o vuit persones, mentre que a Canillo estan a punt de començar sis persones, tot i que la demanda que havien fet arribar des de la corporació era per a 15 persones. Tal com van destacar els dos mandataris comunals després de la reunió de cònsols que es va celebrar a Escaldes, el que s’està intentant és coordinar els perfils dels possibles treballadors amb els llocs de treball per mirar de cobrir les demandes que hi ha de les persones que estan a l’atur.
Pel que fa a feina, cal destacar que les corporacions estan avaluant, també, els llocs de treball que podrien oferir a les persones que estiguin complint una pena i que siguin susceptibles de dur a terme tasques per a la comunitat. Tal com va destacar Marín, aquest és un projecte que funciona des de fa molts anys però que des de fa temps no està actiu i ara la idea és poder-lo posar en marxa novament.
Un altre dels aspectes que van tractar els mandataris comunals va ser el del reglament simplificat per a l’obertura de comerços. D’aquesta manera, el Govern podria aprovar aquest text el 15 de juliol i posteriorment les corporacions també hi donaran el vistiplau. Això suposarà, segons Marín, que les persones que vulguin obrir, traslladar, modificar l’activitat comercial o canviar el titular d’un establiment ho puguin fer de manera immediata, un cop hagin presentat al Comú les sol·licituds i els impresos sense perjudici que posteriorment hi pugui haver les inspeccions escaients.
Un altre dels punts que es van abordar en la reunió de cònsols que es va celebrar ahir va ser el del carnet per a les famílies nombroses. En aquest sentit, Marín va recordar que es tracta d’una iniciativa que va sorgir d’Escaldes-Engordany i va agrair l’acceptació que ha tingut tant per part del ministeri de Salut i Benestar com per la resta de corporacions. La cònsol major escaldenca va posar en relleu que ara cal començar a abordar aquestes qüestions per mirar de concretar quins seran els beneficiaris, així com els beneficis que se’n derivaran per als posseïdors d’aquest carnet.
Els cònsols van rebre també la visita dels coordinadors del Fòrum de l’Energia, Ramon Reguant i Ramon Cereza, i del ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, que els van exposar les conclusions a què han arribat al llarg de les reunions que han mantingut durant tots aquests mesos de treball. Mandicó va destacar la gran dependència que es té de l’exterior i la necessitat de desenvolupar les energies renovables.
D’altra banda, els comuns han fet arribar al Govern informació sobre els diferents serveis de transport comunal que ofereixen, ja que sembla que l’executiu els ho havia demanat perquè vol optimitzar els recursos i, per tant, millorar el servei.
Finalment, les corporacions han acordat que les biblioteques no unificaran els horaris.

Proposta per tirar endavant una llei sobre el lleure
Un altre aspecte que es va tractar en la reunió dels mandataris comunals és la proposta de la Taula Mixta de la Joventut d’elaborar una llei del lleure que serveixi per regular tot allò relacionat amb aquesta temàtica, especialment pel que fa als espais lleure. En aquest sentit, Mandicó va destacar que encara no s’ha entrat al fons de la qüestió ja que es tracta d’una primera proposta, però va afegir que aquesta legislació serviria per regular, per exemple, el volum d’infants que hi pot haver als espais lleure, ja que va recordar que ara cada corporació comunal té uns criteris.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte