Diari digital d'Andorra Bondia
El consell de ministres ha aprovat el nou estatut de la CNAU.
El consell de ministres ha aprovat el nou estatut de la CNAU.

Els càrrecs de la CNAU no rebran una retribució pròpiament dita


Escrit per: 
Redacció

Ni la persona que ocupi la presidència ni la que ocupi la vicepresidència de la Comissió nacional andorrana per a la Unesco (CNAU) no rebran una retribució pròpiament dita pel càrrec. Així ho ha declarat el ministre portaveu, Eric Jover, després d’explicar que el Govern ha aprovat avui el nou estatut d’aquest organisme amb l’objectiu de “reforçar-lo”. L’estatut aprovat implica la creació de la figura de la vicepresidència, clau en el cas que es produeixi una vacant a la presidència, i també la ubicació de la seu de la CNAU a les dependències del ministeri d’Afers Exteriors. 

En aquest punt val la pena recordar la dimissió de l’exministra i exambaixadora Cristina Rodríguez com a presidenta de la CNAU quan la polèmica per la voluntat manifesta d’atribuir-li un salari va esclatar al Consell General. El nou estatut no preveu en cap cas un salari, si bé sí que s’hi estableix un règim de compensació de dietes, desplaçaments i altres despeses de representació que puguin tenir els membres de qualsevol dels òrgans de la CNAU. Ara bé, aquest règim s’equipara a aquell que està establert en el reglament de sistemes de compensació del Govern.

D’altra banda, el nou estatut assimila la gestió pressupostària i comptable de la CNAU a la del conjunt de l’administració pública, manté que el finançament provingui exclusivament del Govern i incorpora topalls de despesa que han de ser validats pels diferents òrgans de la CNAU.

La Comissió nacional andorrana per a la Unesco és “una entitat dotada de personalitat jurídica i capacitat d’obrar dins dels àmbits en què exerceix les seves funcions i que té com a objectiu principal esdevenir un òrgan de nexe i de promoció de la cooperació intel·lectual i humanista, tant nacional com internacional, en els àmbits de competència de la Unesco: educació, ciència, comunicació i cultura”.

 

CNAU

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte