Diari digital d'Andorra Bondia

Els convenis amb Bèlgica i els Països Baixos se signaran la setmana vinent


Escrit per: 
Marta Fernández

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va informar ahir, després de la reunió de la comissió legislativa de Finances i Pressupost, que la setmana vinent se signarà dos nous convenis d’intercanvi d’informació, concretament amb Bèlgica i els Països Baixos.

D’aquesta manera, és previst que dijous es firmi l’acord amb Bèlgica, i per aquest motiu el cap de Govern, Jaume Bartumeu, s’hi desplaçarà per materialitzar la signatura. L’endemà, el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, signarà el conveni amb els Països Baixos. López també va confirmar que la resta d’acords previstos avancen segons el previst i, per tant, es firmaran al novembre.
López va aprofitar la compareixença davant de la comissió legislativa per exposar les conclusions del Fòrum global sobre la transparència i l’intercanvi d’informació que es va celebrar a Mèxic. El ministre d’Economia va recordar que Andorra ha entrat a formar part d’aquest fòrum, al qual haurà de contribuir amb 15.000 euros. Aquesta adhesió suposa que els convenis signats per Andorra els avaluarà una comissió, que n’analitzarà, entre altres aspectes, els criteris qualitatius.
López va recordar que en el cas d’Andorra els convenis que més es valoraran seran els de França i Espanya. El titular d’Economia i Finances va explicar que les conclusions d’aquesta avaluació seran “vinculants de cara al G-20”. D’aquesta manera, López va exposar que una primera fase serà la d’avaluació, i es farà entre el gener i el març de l’any vinent. Posteriorment, el Fòrum es reunirà el mes de juny, i llavors s’espera que ja hi hagi les primeres conclusions.
El president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, va lamentar que abans de la signatura dels convenis els consellers generals no siguin informats del contingut dels acords d’intercanvi i també va remarcar que “caldrà veure com es gestiona aquesta adhesió” al Fòrum, ja que va remarcar que Jersey ha entrat, per exemple, a formar part de la comissió d’avaluació, mentre que Andorra, no.
De la seva banda, el conseller de Coalició Reformista Amadeu Rossell va manifestar, després de la comissió, que el més important ara és aconseguir la signatura dels dotze acords i tenir en compte que “les regles del joc han canviat”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte