Diari digital d'Andorra Bondia

Els demòcrates poden proposar dues vicepresidències de comissions al PS


Escrit per: 
Agències / Foto: N. M.

Després que les vicepresidències de les comissions de Política Exterior i de Finances i Pressupost hagin quedat vacants davant la renúncia a assumir-les del grup parlamentari socialdemòcrata, el grup demòcrata està valorant la possibilitat d’oferir-los les vicepresidències d’unes altres comissions legislatives, encara per concretar.

De fet, la voluntat és, tal com assenyala el president del grup parlamentari, Ladislau Baró, esgotar totes les vies perquè es compleixi la proporcionalitat que marca el reglament del Consell General, i per tant, l’única via que queda és aquesta.
D’aquesta manera tot i que  Mariona Gonzàlez, del PS, assegurava que la solució serà que les vicepresidències s’assignin a consellers generals demòcrates, des de DA es considera que podria ser una bona opció oferir al PS unes altres vicepresidències, perquè el reglament estableix que les presidències i les vicepresidències s’han de repartir proporcionalment entre els grups. La qüestió s’haurà de tornar a tractar a la junta de presidents, prevista per a la setmana vinent, on s’haurà de prendre la decisió.
D’altra banda, el grup parlamentari demòcrata té la voluntat de recuperar la iniciativa legislativa popular que es va presentar durant la legislatura passada per regular el consum de tabac en espais públics tancats. Baró, considera que s’ha de fer de manera conjunta amb el grup parlamentari socialdemòcrata, i així se li proposarà, perquè va ser un text pres en consideració per tots els grups parlamentaris. La intenció és entrar-lo a tràmit parlamentari de cara a la tardor. Ara el que caldrà avaluar serà si es presenta amb el mateix redactat o si es consensuen prèviament les modificacions que s’hi volen fer. Des de DA exposen que la qüestió es tractarà primer al grup, que després en parlaran amb el PS i que es preveu que es pugui entrar a tràmit de cara a la represa del període de sessions al setembre.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte