Diari digital d'Andorra Bondia
Alumnes fent un examen.
Alumnes fent un examen.

Els exàmens oficials també es podran fer el Dia de la Constitució


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

Les proves oficials dels sistemes educatius del país que hagin de tenir lloc obligatòriament el 14 de març es podran portar a terme amb tota normalitat, ja que en aquest cas, i de la mateixa manera que ja passa per motius directament relacionats amb el turisme, el Govern podrà suspendre l’obligació de fer festa el Dia de la Constitució.

Així ho preveu el projecte de llei de modificació de la Llei de declaració del Dia de la Constitució entrat a tràmit parlamentari dimarts per l’Executiu i admès ahir mateix per Sindicatura que, d’acord amb la petició del Govern, va acordar tramitar el text sota el procediment d’urgència.

En l’exposició de motius del projecte de llei, el Govern recorda que la Llei de declaració del Dia de la Constitució del 1998 estableix el 14 de març com a festiu de compliment obligatori, retribuït i no recuperable per a tots els sectors, si bé fixa unes excepcions únicament per als sectors relacionats directament amb el turisme. En aquest sentit, l’Executiu va explicar que “esdevé imprescindible regular una altra excepció en matèria educativa, concretament per poder dur a terme proves oficials dels sistemes educatius presents al país que han de tenir lloc obligatòriament en aquest dia”.

Per això, el text planteja una modificació de l’article dos de la llei per tal d’especificar que tot i que el Dia de la Constitució és “festa d’obligat compliment”, el Govern pot suspendre aquesta obligació, a part de per motius lligats al turisme, per dur a terme aquestes proves.

exàmens
oficials
també
podran
Dia de la Constitució

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte