Diari digital d'Andorra Bondia
Els funcionaris es classificaran en grups de cossos i nivells
Els funcionaris es classificaran en grups de cossos i nivells

Els funcionaris es classificaran en grups de cossos i nivells


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El treball que el Govern duu a terme per a la reforma de la Llei de la funció pública, que data de l’any 2000, preveu una revisió del sistema de classificació dels llocs de feina dels treballadors públics. “Aquest  nou model pretén simplificar l’actual”, va explicar Elisabeth Almarcha, coordinadora del departament de Funció Pública.
La nova classificació comportarà una nova forma d’organitzar cadascuna de les ocupacions professionals dels funcionaris i es farà amb una mena d’organigrama dividit en cossos, famílies, nivells i altres. 
Aquesta nova divisió serà inclosa en la nova Llei de la funció pública, però no serà fins després que s’aprovi quan es faran les valoracions pertinents, que tindran repercussions pràctiques en els funcionaris. La coordinadora del departament de Funció Pública va explicar que la nova classificació dels llocs de treball donarà lloc “a una segona fase del projecte en què es faran les valoracions del global de les places de l’administració revisant la descripció de cada lloc, fent les valoracions i les classificacions dels llocs en base al nou model que s’aprovi i tenint en compte l’evolució de la mateixa administració”, va manifestar. Això, però, pot significar que un lloc de feina es revisi i pugui obtenir una nova valoració, com és un canvi de remuneració. Almar­cha, amb tot, va dir que no s’espera un canvi global sinó que “hi pot haver revisions de remuneracions puntuals”. 
La primera part dels treballs d’assessorament en la reforma del marc normatiu i de funcionament de la funció pública, adjudicada a l’empresa Consultores de Gestión Pública, consta de quatre parts, segons va explicar l’agost passat qui era ministre de Funció Pública, Jordi Alcobé. 
Aquestes parts consisteixen en el diagnòstic dels sistemes de gestió dels recursos humans i el marc normatiu (part 1), les propostes de modificació, millora i actualització del sistema de gestió de recursos humans (part 2), i la implantació, formació i 
comunicació de la reforma (part 3). Aquestes fases es preveia que s’implementessin entre el setembre del 2016 i el juny del 2017. Del juliol del 2017 al desembre del 2021 es farà la darrera fase del projecte, relativa a la contractació de la prestació de serveis. 
L’actual ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, va presentar el gener passat el resultat del diagnòstic dels sistemes de recursos humans i el seu marc normatiu. El diagnòstic es va elaborar a partir d’una enquesta en línia realitzada el novembre passat durant deu dies i de les aportacions al web Funció Pública Activa. Van respondre a les diferents preguntes 640 dels aproximadament 2.500 empleats de l’administració.

 

Llei de la funció pública
Elisabeth Almarcha
Funció Pública
Eva Descarrega

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte