Diari digital d'Andorra Bondia
Des de la majoria s’analitzarà com actuar després de la sentència del TC.
Des de la majoria s’analitzarà com actuar després de la sentència del TC.

Els grups de la majoria analitzaran si cal fer canvis al Codi de família


Escrit per: 
M. P. / Foto: Facundo Santana

Els grups que donen suport a la majoria parlamentària analitzaran a partir d’ara si la sentència del Tribunal Constitucional sobre la Llei qualificada de la persona i la família obliga a fer canvis en el text. Des del PS es considera que no és una resolució “menor” i es mostren satisfets del sentit de la decisió. 

Segons ha explicat avui el president del grup parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, el dubte que tenen és “si s’ha de modificar el codi o si simplement anul·lant la distinció ja queda tancat”. En tot cas, considera que la decisió del TC “no és un toc d’atenció”, sinó una “simple reflexió”, i ha recordat que “des de l’inici” els membres de la formació ja es van mostrar disposats a fer modificacions si els tribunals ho exigien.

Des del grup independent, Ferran Costa ha assegurat que és una sentència que “ens agrada” perquè “ens convida a anar més enllà” i que a tot se li pugui dir matrimoni, ja que segons ha dit, “nosaltres pensem que no es pot fer cap mena de discriminació”.

Finalment des de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi  també ha apuntat el dubte sobre si caldria fer modificacions al text en vigor i no ha volgut entrar a valorar la decisió. “Les sentències del TC estan per acatar-les, no s’han de valorar. El que diu el TC va a missa, i mai millor dit”.

Des del PS, com era d’esperar, s'ha mostrat satisfacció “per la sentència i pel contingut” i ha remarcat el fet que es tracta d’una legislació que “es va voler fer prioritzant la regulació canònica per sobre de la civil i per tant estem molt satisfets que el TC hagi entès que aquest tipus de discriminacions no tenen lloc en el nostre ordenament jurídic”.

Des del seu punt de vista no és una sentència “menor”, i ha destacat que caldrà tenir-la en compte com a jurisprudència a l’hora de legislar de cara al futur.

Finalment, el president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, ha insistit que “les sentències s’acaten i es respecten” i ha advertit que en aquest moment no tenia clar com quedaria finalment la llei, però que suposa que el text “s’haurà de replantejar i corregir”.

Tribunal Constitucional

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte