Diari digital d'Andorra Bondia
 Els representants dels moviments convocants van presentar la concentració ahir a la tarda a la plaça del Consell General.
Els representants dels moviments convocants van presentar la concentració ahir a la tarda a la plaça del Consell General.

Els joves demanen que es voti tenint en compte les accions mediambientals


Escrit per: 
M. P. A.

Els joves demanen a la ciutadania que les pròximes eleccions comunals votin “amb seny”, tenint en compte les accions mediambientals proposades per les diverses formacions que s’hi presenten. D’aquesta manera es van manifestar ahir els representants de dos moviments juvenils que lluiten contra el canvi climàtic al país: Mateu Bracque, de Friday For Future, i Pol Cerdà, d’Extintion Rebellion Youth a Andorra. Per fer-ho més visible, aquests dos grups, juntament amb DifusiónV Andorra han convocat per al pròxim divendres 6, a les 18 hores, una concentració davant d’IIlla Carlemany. 

Segons Bracque, davant del “problema ecològic greu que tenim i una emergència climàtica real”, cal aprofitar el període electoral per reivindicar que “les  parròquies esdevinguin verdes”. Al seu parer, “el fet de votar ens dona el poder de fer canviar les coses i aturar el canvi climàtic”. Per aquest motiu, els joves volen que tant els partits polítics com la ciutadania “tinguin present que tenim una crisi mediambiental molt greu”, va remarcar. 

Bracque va explicar que diverses formacions els han contactat per poder incloure algunes de les seves propostes als programes electorals. Per això, ara ells els conviden a participar a la concentració, ja que encara que són joves i no tenen dret de vot “tenim un pes, i volem tenir un futur digne i que se’ns tingui en compte en el moment de prendre decisions al Comú”, va subratllar. En aquest sentit, va emfatitzar que tot i que les accions que poden fer els comuns puguin semblar insignificants, segur que tenen repercussions sobre el canvi climàtic. 

Per la seva banda Pol Cerdà va comentar que, juntament amb sis alumnes de l’escola de segona ensenyança d’Encamp, es van decidir a portar el moviment Extintion Rebellion Younth a Andorra “per fer que sigui un país sostenible i que demani a nivell internacional, europeu i nacional mesures per aturar l’emergència climàtica i ecològica que vivim en aquests moments i que a nosaltres com a joves ens repercutirà en un futur”. Cerdà va apuntar que aprofiten l’acció de Fridays For Future “per exigir mesures reals i efectives” per lluitar contra el canvi climàtic. Unes accions que no es quedin en paper mullat com les que es van acordar a París el 2015 i “que al final els països han acabat fent el que han volgut”, va dir. 

Cerdà va recordar que precisament, a nivell mundial, el 6 de desembre s’han organitzat concentracions de diversos moviments per exigir que les mesures que s’acordin a la COP25,  la Cimera de les Nacions Unides pel canvi climàtic es portin realment a la pràctica, va insistir. 

La secció de joves del moviment Extintion Rebellion Younth s’ha creat recentment al país i ha nascut per la inquietud que tenien un grup de joves per fer alguna cosa amb relació a la lluita contra el canvi climàtic.  Cerdà va anunciar que també s’està posant en marxa el grup d’adults d’aquest col·lectiu. 

joves
demanen
voti
accions
mediambientals

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Si senyor molt be la proposta, el tema es mes que urgent i molt preocupant, se li ha de donar prioritat 1 abans que res, en les propostes de les candidatures ho senti això passe abans que cualsevil proposta siguem realistes

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte