Diari digital d'Andorra Bondia

Els nous ambaixadors volen enfortir la relació amb la UE


Escrit per: 
Agències


Els nous ambaixadors d’Andorra –Òscar Ribas Reig, Narcís Casal, Julià Vila, Manuel María Pujadas i Lluís Viu– van prendre ahir possessió del càrrec i es van comprometre, entre altres coses, a millorar i a continuar les relacions d’acostament a la Unió Europea.

 Una de les novetats que es van donar a conèixer ahir és que Bartumeu es reunirà amb el seu homòleg espanyol, José Luis Rogríguez Zapatero, el mes de febrer vinent.
Tots els ambaixadors tenen una destinació específica, excepte Ribas, que tindrà el càrrec d’ambaixador especial amb la missió de desenvolupar les relacions amb Europa. En aquest sentit, Ribas va dir que en un futur Andorra hauria d’acabar integrant-se a la Unió Europea. De fet, segons l’ambaixador, “a la llarga, amb el pas dels anys, no tindrem cap altra solució que acabar acceptant la legislació comunitària”. Tot i així, Ribas s’ha mostrat escèptic pel que fa a l’adhesió, “no pas per ganes” sinó perquè “crec que haurem de treballar molt perquè finalment ens acceptin”.
De la seva banda, Manuel María Pujadas, nou ambaixador extraordinari i plenipotenciari al Regne d’Espanya, va destacar tres projectes, dos dels quals a curt termini. Es tracta de la signatura del conveni d’intercanvi d’informació fiscal entre Andorra i Espanya, que avui s’aprovarà en el consell de ministres espanyol, i d’altra banda l’entrevista de Bartumeu amb Rodríguez Zapatero. És una entrevista acordada en la Cimera iberoamericana a Lisboa, però la signatura i la trobada no se celebraran alhora. El tercer projecte té a veure amb l’impuls a les relacions econòmiques cap a l’exterior, sobretot en l’àmbit espanyol, tot i que tampoc no descarten obrir les finestres al mercat iberoamericà.
Els altres càrrecs són Narcís Casal de Fonsdeviela, ambaixador extraordinari i plenipotenciari del Principat d’Andorra als Estats Units Mexicans i als Estats Units d’Amèrica, i representant permanent del Principat a l’Oficina de les Nacions Unides a Nova York; Julià Vila, ambaixador extraordinari i plenipotenciari del Principat a la República Francesa i a la República de Portugal i delegat permanent d’Andorra a la Unesco, i Lluís Viu, ambaixador extraordinari i plenipotenciari davant Suïssa, San Marino, Mònaco, Liechtenstein, i representant permanent dels organismes internacionals a Ginebra.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte