El ministeri de Finances i Funció Pública i els representants dels sindicats de l’administració reprendran en els propers dies, una vegada passats els mesos d’estiu, el procés negociador sobre el nou model dels complements de jubilació dels funcionaris.

 Durant els mesos de juliol i agost no ha tingut lloc cap reunió entre les dues parts, tot i que sí que s’ha continuat treballant a nivell tècnic entre els assessors de totes dues parts. Els terminis per arribar a un acord s’han anat allargant en els últims mesos, tot i que és considerada una de les qüestions prioritàries pel Govern, que pretén disposar d’un projecte de llei sobre aquest àmbit al més aviat possible.
La previsió dels sindicats és que difícilment es podrà tancar un acord dins d’aquest mes de setembre si el que es pretén és que el nou model de jubilació estigui consensuat. La secretària general del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), Eva Choy, va manifestar ahir al matí que encara desconeixia quan tornaran a començar les trobades per continuar la negociació. Choy considera que s’ha treballat fins ara “amb molt bona sintonia amb el ministeri”, però dubta que es pugui tancar la negociació aquest mes perquè encara no s’ha definit quin és el nou model que es pretén posar en marxa. A més, la representant sindical va indicar que la voluntat de l’entitat que encapçala és que els afiliats puguin donar la seva opinió sobre aquest nou model una vegada se’ls hagi comunicat, motiu pel qual afirma que “ens agradaria disposar del temps suficient”.
En aquest mateix sentit, la vicepresidenta del Sindicat Andorrà d’Agents Penitenciaris (SAAP), Sílvia Codina, va assenyalar que “sembla que anem en la bona línia i almenys se’ns està escoltant, tot i que s’haurà de veure si finalment podem arribar a acords concrets”. Codina va explicar també que veu “difícil” que el procés negociador es pugui tancar satisfactòriament en aquest mes de setembre, sinó que es necessitarà més temps perquè, contràriament al que es va dir, no s’han fet reunions al juliol i agost.