Dimarts al vespre va tenir lloc, a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, la sessió de tancament del procés dels pressupostos participatius d’enguany, en un acte públic que va anar a càrrec de la tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, i la tècnica d’aquesta àrea, Carli Farràs.  En la sessió es va fer un resum dels resultats del procés, es van presentar les propostes seleccionades pels urgellencs i també es va explicar el calendari d’execució de les iniciatives que finalment portarà a terme l’Ajuntament. 

De les 40 propostes vàlides tècnicament i econòmicament que es van posar a votació popular, la que ha obtingut més vots per part de la ciutadania ha estat el condicionament de les pistes de tennis municipals, números 2 i 3, amb un total de 86 vots. Aquesta actuació costa aproximadament 40.000 euros. 

Les següents propostes seleccionades per ordre de vots obtinguts van ser posar material que no rellisqui a les baixades dels passos de vianants (632,50 euros); una revisió i regulació dels passos de vianants per garantir la màxima visibilitat d’entrada, tant per al transeünt que es proposa travessar com per al conductor d’un vehicle que s’hi acosta (650 euros); anivellar arran de vorera els forats on hi ha arbres però amb material persistent; tapar aquells forats per als arbres on no hi hagi res de plantat amb les mateixes peces que les de la vorera o replantar-hi arbres (37.500 euros), i fer un “camí amic” perquè els infants puguin anar sols a l’escola (30.000 euros). 

En la presentació de les propostes seleccionades, la tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, va manifestar que “l’objectiu d’aquest procés és acostar el pressupost municipal i, en definitiva, la gestió municipal a la ciutadania”. Vives va afegir en aquest sentit que “ho fem mitjançant diverses iniciatives de participació, i els pressupostos participatius en són l’element més destacat”.