Diari digital d'Andorra Bondia
Els veïns diuen que tenen més por en veure que el Comú no té informació
Els veïns diuen que tenen més por en veure que el Comú no té informació

Els veïns diuen que tenen més por en veure que el Comú no té informació


Escrit per: 
M.S.C. /Agències / Foto: M.S.C.

Els veïns contraris a la ubicació de l’heliport a la zona propera a FEDA es van reunir ahir amb la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín. La mandatària va deixar clar el seu compromís per la seguretat i el suport als ciutadans. I els va traslladar que el Comú encara no disposa de tota la documentació necessària. Aquest darrer aspecte neguiteja la plataforma antiheliport, que considera que el Govern no ha donat prou informació. Davant d’aquesta realitat, Jordi Rubia, que ahir va exercir de portaveu, va declarar que “si el Comú d’Escaldes-Engordany no té tota la documentació necessària i des de l’administració central es dona per fet  [que la infraestructura s’ubicarà en aquesta zona], això encara ens fa més por”.
Els veïns assenyalen que “no diem no a l’heliport, sinó a la ubicació” que es planteja. Veuen en aquest emplaçament una manca de seguretat, tenint en compte que es troba al costat de la central hidroelèctrica de FEDA i això pot comportar, entre altres riscos, quedar-se sense subministrament elèctric. A més, indiquen que és un projecte que no tan sols afecta la parròquia d’Escaldes-Engordany sinó tot el país, ja que els helicòpters circularan per sobre de tot el territori nacional. Aquest argument es basa en una imatge de la ruta que seguiran els aparells, que preocupa el col·lectiu. “No ho veiem clar”, va dir Rubia. Així, la plataforma va contestar les declaracions del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que va acusar-la de desinformar i atemorir la ciutadania, assenyalant que documents com el referent a la ruta que seguiran els helicòpters són una realitat i no es crea pas alarmisme, i va retreure a l’executiu que doni per fet un projecte del qual encara falta molts informes. Els veïns també consideren “hipòcrita” que Torres hagi afirmat que, malgrat la mobilització veïnal, la infraestructura es farà. “Tots som ciutadans i els nostres interessos no són polítics, sinó vetllar per la seguretat”, va dir Rubia, que va remarcar que entre els opositors hi ha gent de tots els colors polítics i també membres de DA. 
Els veïns ja han recollit 900 firmes durant els deu dies que indiquen que han estat buscant-les activament. “Ja no som només un veí, sinó una plataforma que representa 900 persones”, va dir Rubia. En la reunió d’ahir van sol·licitar l’autorització per posar una taula a Vivand durant el dia de Sant Jordi per poder recollir més suports. 
Per la seva banda, Marín va explicar que en la reunió va demanar un vot de confiança a la plataforma, ja que “encara no sabem on s’ubicarà del cert l’heliport i tampoc disposem dels informes sobre la seva viabilitat”. Per això va dir que, “un cop tinguem els resultats a les mans, prendrem una decisió”. Marín va indicar que “ens han demanat que els donem suport, però no ho podem fer si encara no sabem si l’heliport anirà allà o no”. La cònsol major va destacar que també pot passar que els informes siguin positius i “potser fins i tot ells canviaran d’opinió”. Amb tot va dir que “sempre estarem al costat dels nostres ciutadans en el cas que hi hagi informes negatius”. 
La cònsol major va afirmar que en cap moment no hi ha hagut una manca d’informació per part del Govern. Malgrat això, va lamentar que la reunió amb el ministre no s’hagués celebrat abans. En qualsevol cas va deixar clar que totes les informacions noves que tingui el Comú seran adreçades a la plataforma. Quant al perill d’accidents, va dir que sempre n’hi pot haver i per això cal estudis. A l’últim la mandatària va desmentir que els helicòpters “passin al costat de les cases, tal com diuen els membres del moviment veïnal”.

veïns
Engolasters
heliport
Comú d'Escaldes-Engordany
por
informació
Trini Marin
FEDA
Tresoles
Jordi Rubia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte