El Consell General i el Parlament de Catalunya han “tornat a encetar la relació” –“que havíem deixat una mica oblidada”, segons va reconèixer el síndic general, Carles Ensenyat– amb la visita de la presidenta del legislatiu català, Anna Erra. La visita, que s’emmarca en les relacions de veïnatge, ha servit per intercanviar experiències del dia a dia parlamentari i analitzar com es treballen qüestions que afecten a banda i banda de la frontera, com pot ser el català. Precisament sobre el català i la llei que està debatent el Consell General, la presidenta del Parlament de Catalunya ha manifestat que “un país com Andorra que dona aquest pes a l’oficialitat del català és envejable”.

Erra ha assenyalat que la qüestió del català és “delicada” a Catalunya, on “es va perdent l’ús social” de la llengua, i ha defensat que es treballa per aconseguir l’oficialitat a Europa perquè “ens donaria les eines per donar-li aquesta força i viabilitat” i facilitaria que la gent que viu a Catalunya l’utilitzi “perquè sigui útil”. I és en aquest sentit que ha expressat “l’enveja” per Andorra.

Però a part del català, Ensenyat i Erra també han vist com es treballen altres temes que “ens toquen de molt a prop” a un lloc i a l’altre, així com les pròpies dinàmiques parlamentàries. En aquest punt, el síndic general ha manifestat que “és una cosa molt interessant” veure “com resolem problemes del dia a dia de la institució”, ja que “no deixem de ser dos parlaments amb realitats similars del dia a dia”.

Ensenyat, juntament amb la subsíndica, Sandra Codina, han ofert una visita per les diferents estances de Casa de la Vall i de la nova seu del Consell General a Erra i els seus acompanyants: el cap de gabinet, Jordi Moreso; l’adjunta al cap de gabinet, Anna Grabalosa; i el cap de Relacions Institucionals del Parlament, Eduard Triay. 

La delegació catalana s'ha aturat a la Seu d’Urgell abans d’arribar a Andorra, on ha estat rebuda per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Mons, Joan-Enric Vives, amb qui han mantingut una trobada cordial en la qual han intercanviat parers sobre qüestions d’actualitat al Pirineu i a Catalunya, i sobre l’Església.