És una infraestructura que està més que amortitzada i que “continuem pagant, i a un preu molt alt”. Coincidien el regidor d’ERC, Francesc Viaplana, i l’alcalde, Joan Barrera, pel que fa al túnel del Cadí, infraestructura “vital”, tornaven a concordar, per al desenvolupament de les comarques pirinenques. A banda, és “un dels pocs peatges que encara queden a Catalunya”, hi afegia Jordi Fàbrega.  Per això tant Compromís com Junts per la Seu donaven suport a la moció presentada pels republicans al ple municipal en què es demana instar el govern de la Generalitat “d’incloure-hi com a beneficiaris del 100% de les bonificacions del peatge, els treballadors i estudiants residents a l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà, i que treballin o estudiïn fora d’aquestes comarques”. És cert, admetia Viaplana en l’exposició de la proposta, que les bonificacions s’han anat estenent a la població, però queden casos, i són injustos, d’exclusió, casos que exemplificava en bombers que estiguin vivint a l’Alt Urgell (o la Cerdanya) però es desplacen a treballar al parc de Manresa, o la gent que teletreballa des del Pirineu per a empreses radicades en altres comarques. 
Cert, puntualitzava Barrera, que s’ha de filar prim per evitar la picaresca, especialment la de tots aquells barcelonins amb segones residències per aquí dalt que se les empesquen per gaudir d’un dret que no els correspon. “Però no podem permetre que paguin justos per pecadors”, puntualitzava Viaplana, que  afegia que similars mocions es presentaran als Ajuntaments i Consells Comarcals, on el seu grup té representació i que també la traslladen als seus al Parlament.
Trencava la concòrdia, però sols amb una moderada abstenció, el grup de la CUP: no ha estat una infraestructura tan magnífica per al Pirineu, en opinió seva, sinó que li adjudiquen bona part de la responsabilitat en crisis com la de l’habitatge, afavorint “segones, terceres i quartes residències”. 
Mobilitat a banda, el ple aprovava per unanimitat la resta de mocions presentades pels  grups: la segona proposada per Esquerra, per “exonerar l’IVA als Ajuntaments en la compra de materials de construcció destinats a promocions d’habitatge social o assequible, ja sigui de nova planta o rehabilitat, o en la pròpia compra d’habitatge per a aquest ús”. Tota ajuda i tota mesura és benvinguda, sobretot “quan anem tan endarrerits” en matèria d’habitatge, reconeixia l’alcalde. També passava la moció de Junts per millorar les inspeccions en salut pública de competència municipal, una competència per a la qual els Ajuntaments acostumen a tenir pocs recursos, i la de la CUP, que advocava per promoure l’economia solidària i, en aquest sentit, adoptar mesures com l’adhesió a la Xarxa de Municipis de l’Economia Social i Solidària. Per part de l’equip de govern la saludava Jordi Mas Ortega: els semblava idea tan correcta “que no sé per què no se’ns va acudir a nosaltres abans”.  
La seguretat, tema que ha estat a la palestra, també es feia present a la sessió celebrada aquest vespre: Barrera s’hi referia en el punt dels informes d’alcaldia – “estem preocupats”, “hi estem treballant”, insistia– i Fàbrega hi tornava en un prec-interpel·lació. “Recollim el guant”, cloïa l’alcalde.