Diari digital d'Andorra Bondia
 Escaldes aprova la congelació de sous el 2017
Escaldes aprova la congelació de sous el 2017

Escaldes aprova la congelació de sous el 2017


Escrit per: 
Agències

El Comú d'Escaldes-Engordany va aprovar en la darrera sessió de Consell de Comú la congelació dels salaris dels funcionaris de cara a l'any vinent, malgrat això les despeses de personal s'han incrementat un 0,8% respecte de l'any anterior, per l'increment de la cotització patronal. Tot i això, el Comú també va aprovar la meritació de triennis l'any 2017 per a 40 treballadors. Pel que fa a la política fiscal i preus públics, l'equip comunal també va ratificar la congelació del conjunt de preus i tributs públics per al 2017.
La darrera sessió del Consell de Comú d'Escaldes-Engordany va servir per confirmar la congelació de sous dels funcionaris per al 2017, tot i que la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, va recalcar que "l'any anterior vam incrementar els salaris entre un 1 i un 2%". Malgrat l'estancament dels salaris, les despeses de personal, que suposen un 35% del pressupost total de la corporació, s'incrementaran un 0,8%, respecte d'any anterior, atès que l'augment de la cotització patronal del 14,5% al 15,5% ha motivat que la partida dedicada a les despeses de personal s'elevi fins als 9.757.520 milions d'euros.

Aquesta mesura va ser criticada per part de la consellera de la minoria, Cèlia Vendrell, que va manifestar que "tot i l'increment del pressupost, això no es veu reflectit amb les millores de les condicions dels treballadors comunals". Davant aquestes paraules, Marín va recalcar que durant la sessió també s'havia aprovat la meritació dels triennis, que beneficiaran un total de 40 treballadors. A més, també va confirmar-se una dotació de 45.400 euros destinada a programes de formació del personal de l'administració. 

Pel que fa a la política fiscal i preus públics, l'equip comunal va confirmar la congelació del conjunt de preus públics i tributs (impostos i taxes) de cara al 2017.

escaldes
salaris

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte