Diari digital d'Andorra Bondia

Escaldes reduirà entre un 18% i un 20% la partida de sous dels consellers


Escrit per: 
M. S. C.

El Comú d’Escaldes-Engordany reduirà entre un 18% i un 20% la partida dels sous dels consellers per aquest 2012. Ho va anunciar ahir la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, que va afegir que no hi haurà cap conseller a ple temps ni a mig temps.

Marín va explicar que aquest punt ha estat consensuat entre la majoria i l’oposició. Tot i així, va deixar la porta oberta a replantejar-s’ho si en un futur se’n veu la necessitat. Durant l’últim mandat, la corporació escaldenca va disposar de dos consellers a mig temps. El que, de moment, encara no ha quedat establert són els salaris que rebran els cònsols i consellers a partir d’ara. La qüestió serà tractada en la propera junta de govern, que tindrà lloc dilluns que ve.
Un altre aspecte que la corporació analitzarà durant els pròxims dies serà el pressupost per a aquest 2012. La cònsol major va explicar que el projecte ja està mig preparat i que dijous hi començaran a treballar. Així mateix, va indicar que davant la complicada situació econòmica que es viu, la inversió per aquest any serà “molt poca o quasi res”, al mateix temps que va assenyalar que caldrà valorar els projectes que poden entrar. De fet, Marín va reiterar (tal com havia anunciat durant la campanya electoral) que la intenció és mantenir les infraestructures i l’estat en què està la parròquia. El pressupost es preveu aprovar el 27 de gener.
A més a més de la constitució de la junta de govern, el consell de comú va aprovar ahir la composició de les comissions permanents. L’oposició tindrà representació a totes, de la mateixa manera que ho farà la cònsol major.
El cònsol menor, Marc Calvet, presidirà la comissió d’Urbanisme; Núria Gómez serà consellera de Finances i Aparcaments; Núria Barquín, de Cultura i Circulació; Josep Tudel s’encarregarà de Serveis i Informàtica; Magda Sinfreu serà consellera de Medi Ambient i Gent Gran; Eduard Molné serà conseller de Turisme i Administració; Salomó Benchluch prendrà les regnes de Recursos Humans, Compres i Manteniment; Joaquim Tomàs s’encarregarà d’Esports i Núria Pons serà consellera d’Infància i Joventut.
En la sessió de comú també es van nomenar els representants de la corporació a la comissió delegada de Semtee SA. Aquests seran Trini Marín i Marc Calvet, i Aleix Mañosas per part de la minoria. Així mateix, es va nomenar Marc Calvet i Cèlia Vendrell, cap de l’oposició, representants del Comú al consell d’administració de Capesa.
Ahir també es va nomenar Àngel Grau secretari general, Mònica Navarro interventora, Esther Cervós directora d’Urbanisme, Maite Tauste directora de Finances i Eloi Torres director d’Informàtica, que van jurar els càrrecs.
De cara a aquest mandat, la cònsol major va exposar que la intenció de la majoria és mantenir Escaldes com una parròquia capdavantera. Marín també va remarcar que es treballarà de forma conjunta amb el Govern i la resta de comuns amb l’objectiu d’optimitzar recursos i fer atenció a les necessitats socials. Així mateix, va indicar que caldrà promocionar el Centre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu i l’ampliació de Caldea.
Vendrell, de la seva banda, va indicar que faran una oposició transparent, igual que ha expressat la majoria, amb la intenció de treballar en positiu i no oposar-se sistemàticament pel fet d’estar a la minoria. Així, va explicar que votaran en contra dels aspectes que creguin que no afavoreixen els ciutadans d’Escaldes-Engordany.

Crítiques a la composició i les competències de la junta

La minoria va votar en contra de la proposta de junta de govern. La cap de l’oposició, Cèlia Vendrell, va exposar que mentre que l’ordinació no exclou els consellers de la minoria en aquest òrgan, no han rebut cap proposta per formar-ne part. A més, va remarcar que es va delegar a la junta de govern un volum de competències que comprenen el funcionament general del Comú, un fet que dóna a aquest òrgan “una força en la presa de decisions que creiem que s’haurien de prendre en consell de comú i no en junta de govern”. Vendrell va afirmar que, tot i que la responsabilitat de dirigir el Comú recau en la majoria, se’ls hauria d’haver donat l’opció de formar-ne part. De la seva banda, Marín va remarcar que la llei electoral dóna el govern a les majories. Tot i així, va indicar que la transparència serà constant i es va comprometre a entregar les actes de la junta de govern amb temps suficient i informar d’aspectes més concrets. La junta de govern la formen tots els consellers de la majoria.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte