Diari digital d'Andorra Bondia

Espot aborda les futures relacions amb la UE amb el seu homòleg francès


Escrit per: 
Redacció

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, es va reunir ahir a la tarda a París amb el ministre d’Afers Estrangers i Europeus de França, Bernard Kouchner, a qui va entregar una declaració d’intencions sobre les relacions futures d’Andorra amb la Unió Europea, segons va informar l’executiu.

En aquest sentit, Espot, que també va informar el seu homòleg sobre l’estat actual de les negociacions per aconseguir un acord monetari, va demanar la col·laboració tècnica del ministre delegat per als Afers Europeus, Pierre Lellouche, i del seu equip per analitzar les qüestions relacionades amb l’acord d’associació entre la UE i Andorra.
En la reunió, els dos ministres van abordar altres temes bilaterals en curs, com la col·laboració en l’àmbit fiscal, fent referència al compromís a una futura negociació d’un conveni de no doble imposició una vegada Andorra hagi adoptat el nou marc fiscal.
Així mateix, també es va parlar de la delimitació de la frontera amb França, d’un conveni en matèria de protecció civil que permeti establir un marc jurídic per a les intervencions en territori francès i de la millora de les infraestructures viàries d’accés al Principat d’Andorra.
A més, es va fer referència a la propera ratificació del protocol d’esmena i d’adhesió al Tractat de Baiona per part de l’Assemblea Nacional francesa i al seguiment del conveni entre França, Espanya i Andorra relatiu a l’entrada, circulació, estada i establiment dels seus nacionals.
Finalment, Espot, que va convidar Kouchner a visitar oficialment Andorra, i el seu homòleg van dialogar sobre l’educació francesa al Principat i sobre la col·laboració entre Andorra i França al si de diferents organismes internacionals.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte