Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, amb la presidenta, Carole Delga, i el prefecte d’Occitània, Étienne Guyot.
El cap de Govern, Xavier Espot, amb la presidenta, Carole Delga, i el prefecte d’Occitània, Étienne Guyot.

Espot coincideix amb Guyot que la connexió amb França és “primordial”


Escrit per: 
Redacció/Foto: Govern d'Andorra

Les connexions viàries entre Andorra i França són un aspecte “primordial” pels dos països ja que la millora de les vies d’accés “hauria d’ajudar a augmentar els intercanvis comercials i els desplaçaments turístics”. Si més no en aquest aspecte van coincidir ahir el cap de Govern, Xavier Espot, i el prefecte de la regió d’Occitània, Étienne Guyot, en el transcurs de la reunió que van mantenir a Tolosa, segons va informar l’executiu en un comunicat.
Espot va viatjar a la localitat francesa acompanyat de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i en la trobada hi va ser també present, per part francesa, la presidenta de la regió d’Occitània, Carole Delga, i, per part andorrana, l’ambaixadora del Principat a França, Eva Descarrega. La reunió, que donava continuïtat a la que ja va tenir lloc el juliol passat i que aleshores va encapçalar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va servir perquè les dues delegacions reiteressin “les bones relacions existents entre tots dos territoris i la voluntat de seguir potenciant-les en el futur”. Així,  es van repassar les col·laboracions bilaterals ja existents en matèries com ara l’accés a Andorra per carretera.
Precisament, respecte a la via, Espot va assegurar que les obres “van segons l’esperat, a bon ritme i amb la voluntat de les autoritats franceses de donar-hi perfecte compliment”.
En la reunió es va posar també de manifest la cooperació en matèries com el medi natural, la cultura, l’agricultura, el desenvolupament econòmic, el turisme i el transport ferroviari. En especial, amb projectes que uneixen Andorra i la regió d’Occitània com ara el parc pirinenc de les Tres Nacions, la candidatura multinacional per a Patrimoni Mundial de la Unesco sobre els testimonis materials de la construcció del coprincipat d’Andorra.
 El cap de Govern i la presidenta d’Occitània es van emplaçar a treballar en el reforç i la institucionalització de la cooperació transfronterera en els àmbits que són competència regional. En un sentit similar, Espot i el prefecte de la regió van acordar trobar-se de nou a Tolosa el 15 de novembre vinent per així reforçar i donar seguiment a les sinergies transfrontereres.
La d’ahir va ser la segona reunió de l’executiu amb les autoritats franceses d’Occitània, després que el mes de juliol passat els ministres Jordi Gallardo, Jordi Torres i Sílvia Calvó es trobessin amb el prefecte.

Visita de Macron
D’altra banda, des de l’executiu es continua treballant amb els serveis del copríncep francès per tancar el programa de la visita d’Emmanuel Macron prevista per a mitjans de mes. En aquest sentit i tot i que el ministre portaveu, Èric Jover, va informar la setmana passada que la visita tindria lloc els dies 13 i 14 de setembre, divendres i dissabte, l’opció que hi ha en aquests moments damunt la taula és que el president francès arribés al Principat ja dijous al vespre, concentrés tota la visita el divendres i el mateix dia 13 al vespre retornés a París.

Espot
coincideix
Guyot
connexió
frança
primordial

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte