Aprofitant la seva presència al país amb motiu de la celebració, demà, del Fòrum digital iberoamericà, el cap de Govern, Xavier Espot, s'ha reunit avui amb el secretari general iberoamericà, Andrés Allamand, per tractar temes d’interès compartit i refermar el compromís del Govern en la col·laboració amb la Secretaria General Iberoamericana (Segib).

De fet, i fruit d’aquesta implicació, Espot s'ha congratulat que Andorra sigui l’amfitriona del primer Fòrum digital de l’espai iberoamericà i ha assenyalat que la trobada neix amb la voluntat de continuïtat i que el Principat en pugui ser la seu els anys següents.

Durant la reunió de treball, el cap de Govern també s'ha interessat per conèixer com avança la preparació de la 29a Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que acollirà la ciutat de Cuenca (Equador) el novembre vinent. Espot ha traslladat a Allamand el ferm compromís de poder estrènyer llaços de cooperació amb els països de la regió.

Allamand, que ha mantingut una reunió amb la titular d’Afers Exterior, Imma Tor, s'ha trobat també amb el síndic general, Carles Ensenyat, i amb els membres de les comissions legislatives d’Economia i de Política Exterior i també s'ha reunit amb els representants de la CEA.