Diari digital d'Andorra Bondia
Espot, avui, en la recepció del copríncep episcopal.
Espot, avui, en la recepció del copríncep episcopal.

Espot diu que la sentència del TC sobre el matrimoni “no és problemàtica”


Escrit per: 
Redacció / Agències / Foto: SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, s'ha manifestat finalment avui sobre la sentència del TC que considera discriminatori que en el Codi de família es distingeixi entre matrimoni canònic i casament civil. Segons ha exposat, “no és una decisió problemàtica” i ha assegurat que “nosaltres estem plenament conformes, no només amb la igualtat de gènere, sinó amb la igualtat de tots i cadascun dels ciutadans amb independència de la seva condició, de la seva realitat, de la seva orientació sexual i del seu gènere”. De la mateixa manera ha recordat que qui va promoure la legislació, que suposa un avenç, ha dit, en els drets d’una part de la població, va ser el grup Demòcrata.

Ara, tant els consellers de la majoria que dona suport al Govern, com els del PS ja s’han posat a treballar per determinar els passos a seguir i veure si s’ha de modificar tota la llei o només eliminar els articles afectats per la decisió judicial. En aquest sentit, la consellera general del PS, Judith Salazar, ha apuntat la necessitat d’actuar amb celeritat, ja que l’entrada en vigor del text està prevista pel febrer i considera que es podria donar “alguna situació de buit legal” si no es corregeix la llei.

Salazar ha comparegut aquest matí acompanyada de la seva companya al consell, Susanna Vela, per valorar més en profunditat la sentència. Vela ha manifestat que amb la sentència “es repara un greuge històric” que representava l’antiga llei del matrimoni i les unions civils. Així mateix, ha assegurat que com a consellers generals, els integrants del grup parlamentari socialdemòcrata han “complert amb el deure de protegir els drets civils de la ciutadania”.

Cal recordar que l’Alt Tribunal ha estimat parcialment el recurs d’inconstitucionalitat que van presentar els consellers del PS. Així, la resolució obliga a anul·lar l’article 77 i la disposició transitòria quarta en considerar que es produïa una discriminació per motius religiosos, ja que la fórmula recollida en la llei comportava que els ciutadans veiessin com es feien públiques les seves creences religioses i en els casos de les parelles homosexuals o d’una persona no batejada, no permetia escollir lliurement una de les dues opcions, sinó que es veuen obligats a optar pel casament civil

En canvi, la resta d’articles impugnats pels consellers generals han quedat avalats pel TC, ja que no va detectar la vulneració de cap dret recollit a la Constitució.

Tribunal Constitucional
matrimoni

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte