El conseller general del grup parlamentari mixt, Víctor Naudi, ha lamentat aquest dijous al migdia al Consell General el procediment d'ordenança penal que es va utilitzar per jutjar el policia acusat de disparar contra el despatx de l'edifici central. Naudi ha exposat que davant uns fets d'aquesta magnitud s'hagués hagut de fer "un judici com cal", per poder anar "més al fons de la qüestió". Davant d'aquestes crítiques, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha defensat el judici ràpid emprat per jutjar aquest cas (i que recull la legislació actual), partint del fet que la pena hagués estat la mateixa en el cas d'un judici oral. A més, i tenint en compte que el policia va reconèixer ser l'autor dels trets, "ja no s'hagués pogut anar més enllà dels fets".

El cas de l'agent de Policia autor dels trets a l'edifici central, el passat mes de febrer, ha centrat una de les preguntes amb resposta oral d'aquest dijous al matí al Consell General. El conseller del grup parlamentari mixt i membre de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha titllat els fets de "lamentables" i, tenint en compte que han causat "tanta alarma social", ha lamentat que no s'hagués optat per un judici oral amb totes les proves pertinents. Naudi ha criticat el procediment d'ordenança penal que es va utilitzar "a altes hores de la matinada" per jutjar al sotsoficial. ""Un judici com cal", hagués anat més al fons de la qüestió", ha afegit.

Davant d'aquestes crítiques, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha recordat que els judicis ràpids per a aquests casos estan reconeguts al nou Codi de procediment penal i que la pena hauria estat la mateixa que amb un judici oral. Una pena de tres anys i tres mesos de presó condicional qualificada a seguir un tractament psicològic i psiquiàtric, per quatre delictes menors d'amenaces de mort i un de major de tinença d'armes prohibides. En paral·lel, Espot ha exposat també com a argument per defensar el procés de judici ràpid que el sotsoficial de policia va reconèixer ser l'autor dels trets i, per tant "més al fons dels fets ja no es podia anar".

D'altra banda, i responent a les preguntes de Naudi, Espot ha afirmat que el Govern "no tenia cap constància prèvia dels problemes de salut" del policia. Així mateix, ha explicat que el sostoficial va demanar la jubilació abans de la celebració de l'ordenança penal, "un dret de comunicació que estava al seu abast" i que "es va registrar degudament, com no podia ser d'una altra manera".