El cap de Govern, Xavier Espot, s'ha reunit aquesta tarda amb el nou delegat del Govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto. La trobada ha tingut lloc a la seu de la delegació del Govern espanyol a Barcelona i ha permès fer el punt de la situació de cooperació i bon veïnatge entre Andorra i Espanya, així com també l’estreta relació amb la Generalitat de Catalunya.

Precisament, en aquest punt, Espot ha traslladat a Prieto els darrers acords de la trobada d’alt nivell, que va tenir lloc el passat mes de setembre, entre el cap de Govern i el president de la Generalitat, Pere Aragonés. En aquella reunió es va acordar crear quatre grups de treball temàtics amb l’objectiu d’intensificar les col·laboracions transfrontereres en diverses matèries que són competència de Catalunya: infraestructures, gestió de residus, salut i energia. Xavier Espot va explicar a Prieto que aquests grups tècnics iniciaran els primers contactes en breu.

Durant la reunió d’avui, ambdós representants han pogut constatar el bon nivell de relació entre els dos governs i l’estreta col·laboració per potenciar les sinergies. El cap de Govern ha acostat a Prieto l’aposta que està fent el Govern per potenciar i implantar noves rutes aèries a l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell, així com també la construcció del futur heliport nacional que permetrà avançar en el desenclavament del país. Així mateix, també han acordat seguir col·laborant per potenciar l’entesa en matèria d’infraestructures i connexions entre els dos territoris.

A més, Espot i Prieto han convingut en treballar conjuntament per agilitzar el màxim possible els tràmits d’obtenció de residència dels estudiants i treballadors andorrans que venen a Espanya.

Finalment, el cap de Govern ha traslladat al nou delegat del govern espanyol l’estat actual de les negociacions per a l’assoliment d’un acord d’associació amb la Unió Europea (UE). En aquest sentit, ha agraït el suport d’Espanya i la voluntat d’aprofitar la finestra d’oportunitat que suposa la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea (UE).