Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del jurament dels deseners dels quarts al consell de Comú, ahir.
Un moment del jurament dels deseners dels quarts al consell de Comú, ahir.

Estudi de la capital i la Massana sobre la viabilitat del giny de Carroi


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Comú de la Massana

La sessió del consell del Comú de la Massana ha va aprovar ahir al matí una partida pressupostària de 20.000 euros destinada a finançar un estudi tècnic i jurídic sobre la viabilitat del telefèric del pic de Carroi que encarregaran de manera conjunta amb el Comú d’Andorra la Vella. L’adjudicació d’aquest assessorament es farà per mitjà d’un concurs públic i els dos comuns han acordat liquidar l’import a mitges.  

Segons el conseller de finances, Jordi Areny, “estem en una fase inicial per poder disposar d’un informe tècnic per a la redacció del plec de bases que posteriorment serviria per licitar la concessió administrativa i la construcció del giny”. En el mateix sentit es va manifestar la cònsol major, Olga Molné, que va reiterar que “això no vol dir que ja es tregui el concurs per fer el giny”. Així, “després, si es considera que és oportú hi haurà un concurs perquè algú realitzi aquest projecte”, va afegir. Aquests 20.000 euros “surten de l’increment d’ingressos de l’abocador”, va precisar Areny. 

El consell de Comú també va aprovar la rebaixa lineal d’un 10% del sou dels cònsols i consellers. Pel que fa als càrrecs de lliure designació, s’aplicarà la graella estipulada per la Llei de mesures de racionalització econòmica. El que s’estalviï fins al desembre, uns 15 o 16.000 euros, es destinarà al fons solidari que ja van obrir els càrrecs electes per subvencionar “actes solidaris”, va remarcar Molné. 

Per altra banda, es va aprovar la modificació del POUP per permetre l’agrupació de tres unitats d’actuació per poder portar a terme conjuntament el projecte d’urbanització. Molné va valorar molt positivament el creixement de la parròquia, i concretament, va assegurar que amb l’agrupació d’aquestes unitats amb una de sola “es podrà desenvolupar el territori amb més intel·ligència i previsió”.

El consell de Comú també va facultar Molné per signar l’aval d’ampliació de la pòlissa contreta amb l’ABA, per un import de 263 mil euros, per fer front als pagaments dels dividends que depenen de les accions preferents contractades amb els bancs del país.
Durant la sessió també es va produir el jurament dels deseners dels quarts. 

El jurament dels deseners dels quarts va donar el tret de sortida a la sessió de consell. D’aquesta manera, Òscar Gelabert va jurar com a desener d’Arinsal i Erts; Joan Fité, de l’Aldosa i Anyós; i Marc Call, de Pal. Pròximament ho faran Daniel Armengol com a desener de  la Massana i Xavier Aymà, de Sispony.

estudi
capital
la Massana
viabilitat
giny
Carroi

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte