França ha informat que la setmana vinent iniciarà les obres de millora d’alguns trams de les carreteres RN-20 i RN-22 d’accés a Andorra. Així ho va comunicar el titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, a la resta de membres del gabinet ministerial en la reunió d’ahir. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va indicar que això significa que la reunió que va tenir lloc a París l’1 de setembre passat entre representants de tots dos països ja està donant els seus fruits. 

Entre les actuacions que es faran destaca el tram de la RN-22 a 100 metres de la rotonda Envalira, que s’asfaltarà durant la nit perquè l’afectació al trànsit sigui mínima. En l’esmentada reunió, en la qual va participar el ministre d’Ordenament Territorial, es va tractar la qüestió de la millora d’aquestes carreteres i França ja va anunciar que desbloquejaria els fons per a aquestes obres. Torres va celebrar que l’inici de les obres sigui imminent, per la important millora que suposarà de cara a l’entrada de vehicles per la frontera franco-andorrana.

Set oficials de policia nous

El Govern va aprovar ahir el nomenament de set oficials de policia en període de formació, després d’obtenir els resultats del procés de selecció. La formació que hauran de fer ara els agents tindrà una durada màxima de sis mesos i una part serà a Andorra i l’altra a Espanya o França. El Govern va convocar per promoció interna 7 places d’oficial, 3 places de sotsoficial i 15 de caporal, en la primera promoció interna des de l’any 2008. En total es van presentar 13 candidats a oficial, mentre que per a les altres places el procés no s’ha iniciat encara. 

Caldera per a una escola

El Govern va aprovar ahir la licitació de la segona fase del projecte d’instal·lació d’una caldera de biomassa i plaques solars tèrmiques a l’edifici de les escoles espanyola i francesa de Sant Julià de Lòria. Aquesta fase, de subministrament i col·locació de la caldera de biomassa, estava prevista per a l’estiu del 2016, però vist que la primera fase ja està pràcticament enllestida el ministeri d’Educació ha proposat avançar-la en lloc d’esperar al 2016, ja que es disposa de la partida pressupostària. Així, la caldera podrà estar en funcionament a l’hivern. 

Canvis a la CAAD

El consell de ministres va aprovar ahir, a proposta del ministeri de Cultura, la modificació del reglament organitzatiu de la Comissió d’Accés i Avaluació de la Documentació (CAAD). La modificació ha permès introduir a les tasques d’avaluació de la comissió la documentació que ha de generar l’administració electrònica. La comissió està encarregada d’analitzar la documentació de l’administració general, d’assessorar les entitats parapúbliques i les entitats de capital social majoritàriament públic en l’avaluació i la tria de la seva documentació.