Diari digital d'Andorra Bondia
El president de Liberals, Jordi Gallardo, en una compareixença anterior.
El president de Liberals, Jordi Gallardo, en una compareixença anterior.

Gallardo accepta la petició de Cabanes i continuarà presidint Liberals


Escrit per: 
Redacció / Agències / Foto: Liberals

El president en funcions de Liberals, Jordi Gallardo, ha acceptat finalment la proposta de qui serà el cap de llista a les pròximes eleccions generals, Josep Maria Cabanes, i continuarà assumint la presidència de la formació fins a la celebració dels comicis. D’aquesta manera, tal com s'ha assenyalat des del partit mitjançant un comunicat, Gallardo acabarà el mandat de dos anys pel qual havia estat elegit. La decisió l'ha comunicat aquest vespre al Comitè Executiu Nacional en una reunió que s'ha celebrat a la seu de Liberals.

Segons es recull en el mateix comunicat, Cabanes considera “molt necessària i imprescindible la continuïtat del president en uns moments de gran importància estratègica per a Liberals, on s’hauran de materialitzar diversos projectes de país encapçalats per Jordi Gallardo en els darrers anys, i també les negociacions per a les pròximes eleccions generals”.

En el mateix sentit considera que el consens que genera dins de la formació l’actual president és un fet indispensable per a ell “de cara a garantir la unió de la formació i assolir l’escenari més adient de cara als futurs comicis”. De fet, cal recordar que en la roda de premsa que va fer la setmana passada el candidat liberal ja va explicar que en cas que Gallardo no continués al capdavant del partit temia que hi pogués haver un “bloqueig” en les negociacions i projectes iniciats.

Per la seva part, Gallardo ha acceptat la proposta de continuar com a “home de partit que sempre he estat, posant-me a disposició del que Liberals sempre ha necessitat”. A més, ha afegit que “per coherència i elegància havia de posar el càrrec a disposició del candidat, però el diàleg amb Cabanes ha estat sincer i fàcil”.

Renovació executiva
En la reunió d’aquest vespre també s'han tractat altres temes com ara la possible renovació de l’executiva de Liberals. Una qüestió que decidiran el president i el candidat una vegada tots els càrrecs es van posar a disposició el dia de la celebració de les primàries. També s'ha acordat acordar que el congrés que haurà de validar la proposta de càrrecs per a l’executiva de Gallardo i Cabanes se celebri el pròxim 22 de juny.

gallardo
accepta
oferiment
cabanes
continuarà
president
liberals
eleccions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte